Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ για καλύτερη σύνδεση της Άπω Ανατολής της Ρωσίας.

Η Russian Railways σχεδιάζει να επενδύσει 460 δισεκατομμύρια ρούβλια (5,13 δισεκατομμύρια ευρώ) σε έργα μεταφορών στα ανατολικά της χώρας τα επόμενα δέκα χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει έργα για τη βελτίωση του δικτύου εμπορευματικών μεταφορών της περιοχής, το οποίο δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο όσο στη δυτική Ρωσία.
Αυτό ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της σιδηροδρομικής εταιρείας Oleg Belozerovin σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.


Οι συγκοινωνιακές συνδέσεις από ανατολικά προς δυτικά, αλλά και από ανατολικά προς τη Μογγολία και τη Κίνα προφανώς εξυπηρετούν τη χώρα στο σύνολό της. Ο εκσυγχρονισμός του βασικού σιδηροδρόμου Baikal-Amur και του Trans-Siberian Railway τέθηκε στην ημερήσια διάταξη τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, όταν η Ρωσική Σιδηροδρομική Εταιρεία διαμόρφωσε ένα σχέδιο για την επιτάχυνση αυτού του εκσυγχρονισμού.

Ανατολικός σιδηρόδρομος

Ειδικότερα, οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι προσβλέπουν την κατασκευή σιδηροδρόμου προς το Μαγκαντάν, στα ανατολικά της Ρωσίας, έως το 2035. Αυτή η πόλη βρίσκεται στη θάλασσα του Okhotsk και παρόλο που έχει λιμάνι, είναι εντελώς απομονωμένη από την υπόλοιπη χώρα. Πολύ περισσότερο στα νότια βρίσκεται το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, το οποίο είναι το κύριο λιμάνι της Ρωσίας στην ανατολική ακτή. Αυτός ο θαλάσσιος λιμένας είναι επίσης το ανατολικότερο άκρο του Trans-Siberian Railway.

Οι σιδηροδρομικές γραμμές στην Άπω Ανατολή μαζί ονομάζονται ανατολικοί σιδηρόδρομοι. Αυτός ο ανατολικός σιδηρόδρομος θα λάβει τώρα την πλήρη προσοχή της ρωσικής σιδηροδρομικής εταιρείας. Αυτό περιλαμβάνει τους σιδηροδρόμους Baikal-Amur και Trans-Siberian Railway, οι οποίοι θα εκσυγχρονιστούν έως το 2030 και το 2035 αντίστοιχα. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια λίστα με περισσότερα από 200 τμήματα δρόμου προτεραιότητας όπου απαιτούνται πρόσθετες γραμμές και επέκταση σταθμών για την αύξηση της χωρητικότητας των δύο σιδηροδρόμων προς την κατεύθυνση των θαλάσσιων λιμένων και των συνοριακών λιμένων στην Άπω Ανατολή.

railfreight.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης