Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή με τη Διοίκηση του ΟΣΕ στο Σ.Σ Σερρών.

Τον Σ.Σ. Σερρών επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, παρουσία του Αναπλ. Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Αθ. Κοτταρά, της Προϊσταμένης Συντήρησης Γραμμής Β. Ελλάδος κας Χρ. Νομικού και του Προϊσταμένου Κυκλοφορίας κ. Χρ. Τούρτα.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις εργασίες συντήρησης του κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού, της κατασκευής ράμπας για την διευκόλυνση των επιβατών και της τοποθέτησης ειδικού μηχανήματος εντός της επόμενης εβδομάδας, για την εξασφάλιση προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ.

Επίσης ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό βελτίωσης της Υποδομής της γραμμής Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη με στόχο την μείωση του χρόνου και την αύξηση των δρομολογίων στο Θεσσαλονίκη - Δράμα αλλά και την επαναλειτουργία των επιβατικών δρομολογίων Δράμα - Αλεξανδρούπολη.

Ο ΟΣΕ σχεδιάζει να προκηρύξει άμεσα διαγωνισμό προϋπολογισμού 9.700.000 Ευρώ, ο οποίος θα αφορά στην ανάταξη της υποδομής της γραμμής Λευκοθέα- Φωτολίβος και συντήρηση του υπόλοιπου δικτύου από Στρυμώνα έως Δράμα. 

Στην διαδρομή Δράμα - Τοξότες ο ΟΣΕ, στο επόμενο δίμηνο θα έχει ολοκληρώσει τη μελέτη ανάταξης της γραμμής με παράλληλη πρόταση για ένταξη της και στα τουριστικά δρομολόγια. 
Παράλληλα συνεργάζεται με την ΕΡΓΟΣΕ για την ολοκλήρωση της μελέτης για την γραμμή Θεσσαλονίκη - Προμαχώνα - Στρυμόνα,η οποία περιλαμβάνει την ανάταξη του Δικτύου, ηλεκτροκίνηση και βελτίωση της χάραξης.