Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΑΣΑ: Αποζημίωση στις κάρτες για μετρό και λεωφορεία για την καραντίνα-Η διαδικασία.

Μπορεί να έχει περάσει καιρός από την καραντίνα αλλά οι κάτοχοι καρτών ΟΑΣΑ μπορούν να αποζημιωθούν για το διάστημα εκείνο που δεν τις χρησιμοποίησαν. Δείτε πώς. 
Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την καραντίνα και σίγουρα κάποιοι θα αναρωτιούνται πώς θα αποζημιωθούν για τον χρόνο εκείνο που έχασαν τα χρήματά τους.
Ωστόσο, η διαδικασία αποζημίωσης έχει ήδη ενεργοποιηθεί. 

O ΟΑΣΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι την 1η Ιουνίου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία αποζημίωσης με τη μορφή χρονικής επέκτασης σε όλους τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card, οι οποίοι προπλήρωσαν αλλά δεν εξάντλησαν την αξία των ενεργοποιημένων καρτών τους, λόγω των περιορισμών που τέθηκαν στις μετακινήσεις των πολιτών από τις 11 Μαρτίου έως τις 4 Μαΐου.
Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card που είχαν υπόλοιπο μικρότερο των 30 ημερών θα λάβουν πίστωση αξίας ενός μήνα, οι δε κάτοχοι καρτών που είχαν υπόλοιπο μεγαλύτερο των 30 ημερών θα λάβουν πίστωση αντίστοιχη με το χρόνο που διήρκησαν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Οι αποζημιώσεις θα πιστωθούν αυτοματοποιημένα, από την 1 Ιουνίου, στα αυτόματα μηχανήματα πώλησης του δικτύου του ΟΑΣΑ και θα είναι διαθέσιμες προς χρήση από τους δικαιούχους, όποτε το επιθυμήσουν εντός χρονικού διαστήματος 24 μηνών.
Επιπλέον, για τις αγορές ετήσιων καρτών θα παρέχεται πρόσθετη έκπτωση 10%, πάλι με τη μορφή χρονικής επέκτασης.
Με τα μέτρα αυτά, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο ΟΑΣΑ στηρίζουν έμπρακτα τους τακτικούς χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ευχαριστώντας τους για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στους συγκοινωνιακούς φορείς του Οργανισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στο κέντρο εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού του ΟΑΣΑ και στο τηλεφωνικό κέντρο 11185.

Τα βήματα

1. Βάζετε την κάρτα στο μηχάνημα επαναφόρτισης.

2. Πατάτε το κουμπί ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

3. Η κάρτα σκανάρεται, φορτίζεται με τις 30 δωρεάν ημέρες και είναι έτοιμη.

businessnews.gr