Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Στην Βουλή οι αφύλακτες διαβάσεις του ΟΣΕ στα όρια της Π.Ε. Τρικάλων.

Εικόνα αρχείου
Τις δυσλειτουργίες των αφύλακτων σιδηροδρομικών διαβάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων φέρνει στην βουλή η «Ελληνική Λύση» 

     Η ερώτηση

«Δυσλειτουργικές αφύλακτες διαβάσεις του ΟΣΕ στα όρια της Π.Ε. Τρικάλων» 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων των Τρικάλων, καθώς και με τοπικά δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου της 28ης Αυγούστου 2020, γίνεται έκκληση να ληφθούν άμεσα μέτρα φύλαξης αφύλακτων διαβάσεων του ΟΣΕ εντός Π.Ε. Τρικάλων.
Αυτό άλλωστε, όσον αφορά τη σπουδαιότητα του ζητήματος, προκύπτει κι από την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων «http://enwsi-ast-trikalwn.blogspot.com/2020/08/blog-post.html», στην οποία παρουσιάζεται ότι το φαινόμενο αυτών των αφύλακτων διαβάσεων διαρκεί πλέον του ενός μηνός στα όρια της Π.Ε. Τρικάλων και ότι διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες η δυσλειτουργία αυτών με αποτέλεσμα την ύπαρξη κινδύνου τέλεσης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. 
Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι σε καθημερινή βάση εκτελούνται δέκα (10) δρομολόγια, στα οποία καλούνται να παρέχουν τροχονομικά μέτρα οι αστυνομικές Αρχές, αποσπώντας τροχονομικό προσωπικό από περιπολίες, που θα συνέδραμαν στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Σημειωτέον, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες έχουν προβεί σε επιπρόσθετες ενέργειες και συντάχθηκε σχετική δικογραφία.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί: Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεσθε να αναλάβετε στο μέτρο που αναλογεί σε κάθε Υπουργείο εκ των ανωτέρω, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα των δυσλειτουργικών αφύλακτων διαβάσεων του ΟΣΕ Π.Ε. Τρικάλων και να προληφθεί, έτσι, ενδεχόμενο δυστύχημα με δυσάρεστη κατάληξη; 


Ο ερωτών Βουλευτής 
Κυριάκος Βελόπουλος