Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Δυτική Ελλάδα: Ποιος Οκτώβρης; Τέλος του χρόνου το Πάτρα-Πύργος.


Προς το τέλος του χρόνου πάει η επαναλειτουργία της γραμμής του τρένου Πάτρα-Πύργος. Ο Γιώργος Αναστασόπουλος αναφέρει στη στήλη του στην "Π":

Α, όλα κι όλα. Εχουμε προηγηθεί κατά πολύ όσον αφορά την σιδηροδρομική επανασύνδεση της Πάτρας με τον Πύργο. Προ 15νθημέρου είχαμε αποκαλύψει την απόφαση του ΔΣ του ΟΣΕ.

Χθες διαβάσαμε δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, που έμπρακτα «έτρεξε» το θέμα, έχοντας πολύ καλή σχέση με τον συμπατριώτη του προσωρινό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά.
Ας μην διαχέεται, όμως, υπεραισιοδοξία ως προς τον χρόνο επαναλειτουργίας της γραμμής. Δρομολόγια δεν είναι εφικτό να γίνουν τον Οκτώβριο, όπως εγράφη. Τον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η μελέτη που σχετίζεται με την επισκευή και τη συντήρηση της γραμμής. Ε, μέχρι να γίνουν οι παρεμβάσεις απαιτείται χρόνος.
Ας δούμε πρώτα τα στοιχεία της μελέτης, διότι ενδέχεται να προκύψουν επισκευαστικές ανάγκες, για τις οποίες θ' απαιτηθεί εύλογος χρόνος υλοποίησης.
Υστερα, είναι και το ζήτημα του (πρόσθετου) προσωπικού το οποίο θα χρειαστεί για να επαναλειτουργήσει η γραμμή.
Με άλλα λόγια, εφόσον δεν προκύψουν απρόοπτα στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος, να είμαστε ευχαριστημένοι αν έως το τέλος του χρόνου επαναρχίσουν τα δρομολόγια. Αλλωστε, έχουν περάσει και χρόνια απ' όταν αποκόπηκε σιδηροδρομικά η Πάτρα από τον Πύργο, οπότε για μερικούς μήνες «ανυπόμονης» αναμονής δεν χάθηκε ο κόσμος…

pelop.gr