Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Αύξηση των επιθεωρήσεων σε σταθμούς και τρένα για τη χρήση μάσκας ζητούν οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι.

Λόγω πολλών παραβιάσεων του υποχρεωτικού κανόνα ότι οι μάσκες πρέπει να φορεθούν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, η γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn (DB) θέλει να αυξήσει την παρακολούθηση, ιδιαίτερα το βράδυ. 

«Η χρήση μάσκας δεν είναι προαιρετική πρόταση, αλλά υποχρεωτική. Για εμάς, είναι απαράδεκτο τα άτομα να μην συμμορφώνονται με τους κανόνες, "δήλωσε ο Hans-Hilmar Rischke, επικεφαλής της ασφάλειας των σιδηροδρόμων της DB, τη Δευτέρα στο DPA. 

«Το προσωπικό ασφαλείας μας θα αναπτυχθεί ειδικά εκεί που χρειάζονται», δήλωσε ο Rischke 

Οι Γερμανικοί σιδηρόδρομοι αξιολόγησαν βίντεο σε έξι σταθμούς του S-Bahn στο Αμβούργο και εντόπισε πολλές παραβιάσεις του υποχρεωτικού κανόνα μάσκας προσώπου, σύμφωνα με έκθεση του Bild. 

Τα πρωινά και τα απογεύματα, πάνω από το 90% των ατόμων στο σταθμό φορούσαν μάσκες. Μετά τις 11 μ.μ., ήταν σημαντικά λιγότερο, με τους σταθμούς Reeperbahn και Harburg να βλέπουν μόλις το 80 τοις εκατό των ανθρώπων που συμμορφώνονται με τον κανόνα. 

Μόλις πριν από μια εβδομάδα, η εταιρία DB ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την παρακολούθηση της χρήσης της μάσκας με την παρουσία προσωπικού ασφαλείας σε τρένα που ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις. 

Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, προβλέπεται να πραγματοποιούνται τακτικοί έλεγχοι σε 120 τρένα. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών του κράτους, το προσωπικό των σιδηροδρόμων υποχρεούται να παραδώσει άτομα που αρνούνται να φορούν μάσκες στην ομοσπονδιακή αστυνομία. 

Από τις 12 Αυγούστου, έχει εκδοθεί απόφαση για πρόστιμο 150 € σε όσους είναι  χωρίς κάλυψη προσώπου και μύτης. 

thelocal.de

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης