Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας: Δημιουργία σιδηροδρομικού μουσειακού συρμού.

Η σχετική ενημέρωση από την Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας κα Αθανασία Στιβακτή:

“Όταν οι ιδέες γίνονται στόχοι και οι στόχοι υλοποιούνται, μόνο αισιοδοξία, χαρά και ελπίδα μπορεί να μας διακατέχει.

Ευχαριστούμε θερμά τον ΟΣΕ και ειδικότερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Κοτταρά, για τη θετική ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για παραχώρηση βαγονιών με σκοπό τη δημιουργία σιδηροδρομικού μουσειακού συρμού. Τα εν λόγω βαγόνια θα φιλοξενήσουν σε μόνιμη βάση τη συλλογή του Νικολάου Τσίτσα και εκθεσιακά αντικείμενα του ελληνικού σιδηροδρόμου. Παράλειψη αν δεν ευχαριστήσω θερμά το συντοπίτη μας βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Οικονόμου για τη προώθηση του αιτήματος μας και την απο κοινού διεκδίκηση.

Επίσης, θετική ήταν και η αντίδραση ως προς τη διεκδίκηση χαρακτηρισμού της σιδηροδρομικής γραμμής Τιθορέας – Μπράλου – Λειανοκλαδίου ως ιστορικής και τουριστικής. Η παραπάνω γραμμή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και πολεμικές επιχειρήσεις, που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.

Πρόκειται για σημαντικές κινήσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου μας, σε συνεργασία πάντα με τους φορείς με βασικό κίνητρο την αξιοποίηση και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, όπου το τρένο αποτελεί στρατηγικής σημασίας οικονομικό παράγοντα αλλά και μέσο μεταφοράς.”

city24.gr/dimos-amfikleias-elateias