Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει σε λεωφορεία, ΚΤΕΛ, ΤΡΑΜ και ΜΕΤΡΟ.

Οι πολίτες που μετακινούνται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - λεωφορεία, ΚΤΕΛ, ΤΡΑΜ και ΜΕΤΡΟ - πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα 3/8.

Με υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά και τήρηση των αποστάσεων ξεκινούν, από αύριο Δευτέρα (3/8), οι μετακινήσεις των πολιτών με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - λεωφορεία, ΚΤΕΛ, ΤΡΑΜ και ΜΕΤΡΟ.

Με τη μείωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς - λόγω καλοκαιρινών αδειών του προσωπικού - και τις υψηλές θερμοκρασίες - που δεν επιτρέπουν την παραμονή στη στάση για το επόμενο λεοωφορείο - να έχουν ως αποτέλεσμα τον συνωστισμό σε λεωφορεία και τρόλει ευνοώντας την εξάπλωση της πανδημίας, το αρμόδιο υπουργείο προχωρά στην άμεση λήψη μέτρων.

Έτσι, ενισχύεται από αύριο η συχνότητα των δρομολογίων στις γραμμές των θυγατρικών εταιρειών του ΟΑΣΑ (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ) για το μήνα Αύγουστο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 και με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών.

Τι αλλάζει στο μετρό

Ειδικότερα, κατά τις ώρες αιχμής οι χρονοαποστάσεις στις γραμμές 2 και 3 του μετρό θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά και στη γραμμή 1 (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) στα 7 λεπτά.

Πόσο συχνά θα περνούν λεωφορεία και τρόλει

Αντίστοιχα, στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, βάσει του νέου προγραμματισμού, θα αυξηθεί κατά τις ώρες αιχμής ο αριθμός των δρομολογημένων οχημάτων.

Εφόσον, χρειαστεί, θα υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις, ανάλογα με τη διαμόρφωση των αναγκών.

Δείτε εδώ όσα προβλέπει το ΦΕΚ.
metr1
metr2

ieidiseis.gr