Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Προχωρούν τα έργα υποδομών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Επέκταση - σύνδεση του 6ου προβλήτα με ΠΑΘΕ, Εγνατία και σιδηρόδρομο

Τη σημαντική πρόοδο που έχει καταγραφεί τους τελευταίους μήνες στα ζητήματα των υποδομών και αφορούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως η επέκταση του 6ου προβλήτα και η σύνδεσή του με την ΠΑΘΕ, την Εγνατία Οδό και τον σιδηρόδρομο, παρουσίασε στον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) κ Θ. Καράογλου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΘ ΑΕ κ Αθανάσιος Λιάγκος στην συνάντηση εργασίας που είχαν σήμερα στο Διοικητήριο.

Στην συνάντηση ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ ανέλυσε τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που χαράσσει η νέα διοίκηση του Οργανισμού για την καθιέρωση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως κυρίαρχη πύλη της Ν.Α.Ευρώπης καθώς και το ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Στόχευσή μας είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να γίνει το πιο σύγχρονο της Μεσογείου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και σημείωσε ότι η ολοκλήρωση των κύριων έργων υποδομής, θα του δώσει στον Οργανισμό την απαιτούμενη ώθηση «ώστε πολύ σύντομα να φτάσει στην κορυφή, εκεί όπου αξίζει να βρίσκεται και προστάζει η ιστορία του λιμανιού».

«Ως υπουργείο Εσωτερικών(τομέας Μακεδονίας και Θράκης) θα συνδράμουμε όπου χρειαστεί τις προσπάθειες διοίκησης του ΟΛΘ διότι το λιμάνι αποτελεί βασικό άξονα ανάπτυξης» υπογράμμισε ο κ Καράογλου ενώ από την πλευρά του ο κ Λιάγκος αναφέρθηκε στην απλόχερη στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στο αναπτυξιακό πλάνο του λιμανιού.

newsbeast.gr