Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Θεσσαλονίκη: Στις 5 Σεπτεμβρίου τα πρώτα πέντε από τα πενήντα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις του ΟΑΣΘ - Κανονικά τα δρομολόγια 


Τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου ξεκινά η τμηματική παραλαβή των συνολικά 50 μεταχειρισμένων λεωφορείων από τη Λειψία της Γερμανίας, ώστε να ενισχυθούν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. 
Ο κ. Ζέρβας είπε πως τα πέντε πρώτα λεωφορεία θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη έως τις 5 Σεπτέμβρη και υπογράμμισε πως η αγορά όλων των οχημάτων κόστισε στον δήμο 550.000 ευρώ, συν το ΦΠΑ. «Ούτε σεντ παραπάνω» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως τα υπόλοιπα έξοδα για τη μεταφορά και την ταξινόμηση των λεωφορείων, τα έχει αναλάβει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

zougla.gr


Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις του ΟΑΣΘ - Κανονικά τα δρομολόγια


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, η αναστολή των κινητοποιήσεων είναι αποτέλεσμα της πρόθεσης της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επέκταση της συλλογικής σύμβασης εργασίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020
Αναστολή των επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας που θα ξεκινούσαν από αύριο, αποφάσισαν στη διάρκεια της σημερινής τους συνεδρίασης οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, σε ένδειξη καλής θέλησης και ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις που υπήρξαν από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Αυτό επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, εκφράζοντας τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για το τι μέλλει γενέσθαι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αναστολή των κινητοποιήσεων είναι αποτέλεσμα του ηλεκτρονικού μηνύματος που εστάλη χθες από τo υπουργείο, με το οποίο γνωστοποιήθηκε και στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επέκταση της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας που είχε υπογραφεί το 2018, μέχρι τις 31/12/2020.
Όπως εξήγησε ο κ. Δήμκας, η προαναφερόμενη εξέλιξη, δύναται υπό προϋποθέσεις να ανοίξει το δρόμο για την καταβολή επιδομάτων τα οποία είναι εκτός του μισθολογικού κόστους και είχε ανασταλεί η καταβολή τους τον τελευταίο χρόνο.
Επιπλέον, με την προαναφερόμενη εξέλιξη, παρέχεται σύμφωνα με τον κ. Δήμκα εύλογο χρονικό διάστημα στα εμπλεκόμενα μέρη, προκειμένου να διαβουλευτούν για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία θα τεθεί σε ισχύ από το 2021.
Παράλληλα, το συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΘ με ανακοίνωσή του αναφέρεται στην αναστολή των αυριανών κινητοποιήσεων, μετά τη θετική ανταπόκριση των συναρμόδιων υπουργείων και της διοίκησης του ΟΑΣΘ για την αντιμετώπιση των αιτημάτων τους αλλά και τη δυνατότητα που παρέχεται πλέον στον ΟΑΣΘ να ανατάξει τη συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν την επικρατούσα κατάσταση λόγω του Covid-19 και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες της Θεσσαλονίκης. 

Μακεδονία Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ