Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Το κρεμασμένο τρένο του 1902 της Γερμανίας. Βίντεο.









Οι αιωρούμενοι σιδηρόδρομοι ήταν πάντα ένα επίτευγμα της βιομηχανικής μηχανικής από μόνοι τους, αλλά εδώ είναι ένα ιδιαίτερα ιδιαίτερο παράδειγμα από το 1902. Το "The Flying Train" είναι ένα σύντομο βίντεο ενός τρένου με μονοτρόχιους σιδηροδρόμους στη Γερμανία που φαίνεται ανάποδα σε σύγκριση με τα περισσότερα τρένα εκεί έξω.

Με όλα τα γραφικά σπίτια, την περίπλοκη κατασκευή από χάλυβα, τη μόδα της δεκαετίας του 1900 και την περιστασιακή κίνηση αλόγων, φαίνεται ότι είναι από κάποια φαντασία steampunk, αλλά όχι! Είναι αληθινό. Μόνο έχει μετακινηθεί εντελώς από την έκδοση που θα οδηγούσατε στο Space Needle ή στο Walt Disney World.

 

Σύμφωνα με το Open Cultureτο ίδιο το τρένο έτρεχε μεταξύ των πόλεων Elberfeld και Barmen, και οι δύο τελικά ενοποιήθηκαν μαζί με άλλες πόλεις στο σύγχρονο Wuppertal. Η γραμμή του τρένου ονομάζεται Wuppertaler Schwebebahn και ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό τον ποταμό Wupper. Σχεδιάστηκε από τον Eugen Lagen, μηχανικό από την Κολωνία, και άνοιξε στο ευρύ κοινό το 1901, ανά Hyde Park Now . 
 Το Wuppertaler Schwebebahn τρέχει επί 8,26 μίλια και φτάνει σε 20 σταθμούς. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα τρένα που χρησιμοποιούνται φαίνονται αρκετά φυσιολογικά, εκτός από το γεγονός ότι το γρανάζι κίνησης βρίσκεται στην κορυφή. Περίπου 82.000 άτομα χρησιμοποιούν το Schwebebahn κάθε μέρα.



Υπάρχει ένα παλαιότερο, ειδικό τρένο ακόμα στη γραμμή: το Kaiserwagen, το οποίο οδήγησε ο Kaiser Wilhelm II στις 24 Οκτωβρίου 1900. Αυτό και ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο έχουν αποκατασταθεί και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως τουριστικό αξιοθέατο στη γραμμή. 

thedrive.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης