Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Κάποιος πήρε το βίντεο του 1902 με το ιπτάμενο τρένο του Wuppertal και το μετέτρεψε σε έγχρωμο με ανάλυση 4Κ 60fps!



Είδαμε πριν λίγες ημέρες το εκπληκτικής ανάλυσης βίντεο που τραβήχτηκε το 1902 στο Wuppertal της Γερμανίας και καταγράφει την πορεία του ιπτάμενου σιδηρόδρομου που έχει η πόλη από τότε.

Το βίντεο είχε δημοσιεύσει το MoMA (The Museum of Modern Art) στο YouTube κανάλι του.
Ο Denis Shiryaev πήρε το original βίντεο και το έκανε upscale σε ανάλυση 4Κ στα 60fps, σταθεροποίησε τα πλάνα ακόμα περισσότερο, ενώ πρόσθεσε και χρώμα. Όπως αναφέρει:

✔ Χρωματισμένο – λάβετε υπόψη ότι τα χρώματα δεν είναι πραγματικά και ψεύτικα, ο χρωματισμός έγινε μόνο για την ατμόσφαιρα και δεν αντιπροσωπεύει πραγματικά ιστορικά δεδομένα.
Αν το original βίντεο σας άρεσε η νέα έκδοση θα σας εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο.
Επιπλέον μας έδωσε στην περιγραφή του βίντεο και μερικά ιστορικά στοιχεία:

ℹ Σημείωση: Σε αντίθεση με το κείμενο στην αρχή, η πόλη “Wuppertal” δεν υπήρχε ακόμη το 1902. Τότε, ήταν μια χούφτα χωρισμένες πόλεις και κωμοπόλεις που ονομάζονταν “Elberfeld”, “Ronsdorf”, “Cronenberg”, ” Vohwinkel “και” Barmen “. Αυτές οι πόλεις ενώθηκαν το 1929 με το όνομα “Barmen-Elberfeld” και μετονομάστηκαν σε “Wuppertal” το 1930, καθώς οι πόλεις βρίσκονται γύρω από τον ποταμό Wupper.
Ένα ενδιαφέρον γεγονός για αυτό το συγκεκριμένο σύστημα τρένων: Ο Tuffi ήταν ένας θηλυκός ελέφαντας τσίρκου που έγινε διάσημος στη Δυτική Γερμανία το 1950 όταν έπεσε από το τρένο του Wuppertal στον ποταμό Wupper. Στις 21 Ιουλίου 1950, ο διευθυντής τσίρκου, Franz Althoff, έβαλε τον Tuffi, τεσσάρων ετών, να κινείται στο εκτός λειτουργίας μονοτρόχιο σιδηρόδρομο στο Wuppertal, ως κόλπο δημοσιότητας. Ο ελέφαντας όμως έτρεξε μέσα στο βαγόνι, έσπασε ένα παράθυρο και έπεσε ~ 12 μέτρα στον ποταμό Wupper. Ένας πανικός ξέσπασε στο βαγόνι και μερικοί επιβάτες τραυματίστηκαν. Ο Althoff βοήθησε τον ελέφαντα ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά να βγει από το νερό. Τόσο ο διευθυντής τσίρκου όσο και ο αξιωματούχος που επέτρεψαν την συγκεκριμένη ενέργεια τιμωρήθηκαν. Ο Tuffi πωλήθηκε στον Cirque Alexis Gruss (fr) το 1968 και πέθανε εκεί το 1989.





pttl.gr