Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Ιαπωνία: Το ολοκαίνουριο shinkansen N700S ξεκίνησε σήμερα τα δρομολόγια του. Βίντεο.


Τελετή για την αναχώρηση της πρώτης αμαξοστοιχίας N700S πραγματοποιήθηκε στο Σταθμό του Τόκιο, με συμμετέχοντα τον Κεντρικό Πρόεδρο του JR Shin Kaneko.
Το N700S είναι «γεμάτο από τα τεχνολογικά μας επιτεύγματα», δήλωσε ο Kaneko. «Είμαι βέβαιος ότι οι επιβάτες θα αισθάνονται άνετα να κάνουν βόλτα στο τρένο», πρόσθεσε.
Οι λάτρεις των σιδηροδρόμων και οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να τραβήξουν φωτογραφίες του πρώτου τρένου καθώς έφυγε από το σταθμό στις 6 π.μ. για το σταθμό Hakata στην επαρχία Fukuoka του Kyushu.
«Θέλω το N700S να ευδοκιμήσει, γιατί είναι ένα shinkansen που εξυπηρετεί την επόμενη γενιά», είπε ένας 20χρονος άνδρας φοιτητής πανεπιστημίου από το Katsushika Ward του Τόκιο 
Ο έμμεσος φωτισμός στα αυτοκίνητα N700S δημιουργεί μια χαλαρή ατμόσφαιρα ενώ το κάθισμα και η πλάτη κινούνται μαζί όταν ξαπλώνουν για να βοηθήσουν τους επιβάτες να ξεκουραστούν κατά τη διάρκεια μεγάλων διαδρομών, σύμφωνα με αξιωματούχους του JR Central.
Το N700S είναι πιο ήσυχο και δεν δονείται όσο τα προηγούμενα μοντέλα Tokaido Shinkansen, ανέφεραν οι αξιωματούχοι. Για να αποτρέψετε τους επιβάτες από το να αφήσουν πίσω τα υπάρχοντά τους, τα ράφια εναέριων αποσκευών ανάβουν όταν τα τρένα φτάνουν σε σταθμό.
Το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με βελτιωμένες λειτουργίες για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Τα τρένα διαθέτουν μπαταρίες ιόντων λιθίου που τους επιτρέπουν να ταξιδεύουν στην πλησιέστερη περιοχή εκκένωσης κατά μήκος των τροχιών όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος λόγω φυσικής καταστροφής. 
Κάθε βαγόνι είναι εφοδιασμένο με τέσσερις ή έξι κάμερες ασφαλείας, από δύο για συμβατικά αυτοκίνητα Tokaido Shinkansen.





japantimes.co.jp
Εικόνα: english.kyodonews.net

  Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης