Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Από σήμερα το τρένο για το Μάτσου Πίτσου θα συνεχίσει την τουριστική υπηρεσία βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Μεταξύ των μέτρων είναι ότι οι τουρίστες που υπερβαίνουν τη θερμοκρασία των 37,6 ° C δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα τρένα, δήλωσε ο φορέας σιδηροδρομικών μεταφορών PeruRail.
Το πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας είναι ήδη έτοιμο να επαναλάβει την τουριστική υπηρεσία επιβατών με τρένο στο Μάτσου Πίτσου από σήμερα 1η Ιουλίου, στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή του Κούσκο, ανέφερε η εταιρεία PeruRail , χειριστής στις  σιδηροδρομικές μεταφορές.
Η εταιρεία σημείωσε ότι το εγκεκριμένο πρωτόκολλο αποσκοπεί στην αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού μεταξύ επιβατών τρένων, σύμφωνα με την Υπηρεσία των Άνδεων.
Εξήγησε ότι το έγγραφο εγκρίθηκε από τις αρχές τηρώντας τις τρεις βασικές αρχές : φυσική απόσταση, μόνιμη και σωστή χρήση μάσκας και απολύμανση χεριών.
Η εταιρεία σημείωσε ότι ένα από τα μέτρα αποδεικνύει ότι οι τουρίστες που υπερβαίνουν τους 37,6 ° C σε θερμοκρασία δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα τρένα της εταιρείας PeruRail που προσφέρει την υπηρεσία μεταξύ Ollantaytambo-Machu Picchu Pueblo (Aguas Calientes) και αντιστρόφως.
Το προσωπικό της PeruRail και οι επιβάτες πρέπει να χρησιμοποιούν τη μάσκα σωστά και μόνιμα καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και να χρησιμοποιούν αλκοόλη γέλης για την απολύμανση των χεριών. Περιβάλλον αμαξοστοιχίας, όπως κιγκλιδώματα, μάνδαλα, δάπεδα, καθίσματα και εξοπλισμός που έχουν επαφή με εργαζόμενους και επιβάτες , θα απολυμανθούν με υποχλωριώδες νάτριο.
Διευκρίνισε ότι, ενόψει μιας υποθετικής περίπτωσης COVID-19, η εταιρεία θα υποβάλει έκθεση στο Υπουργείο Υγείας (Minsa) . Υπό αυτήν την έννοια, διευκρίνισε ότι διατηρούν τη βοήθεια της Minsa, και στην περίπτωση της περιοχής Machu Picchu, το PeruRail θα θέσει στη διάθεση των κατοίκων ένα επίπεδο αυτοκίνητο, στο οποίο θα μεταφερθεί ασθενοφόρο από το Υπουργείο Υγείας.
Μέχρι σήμερα, εξήγησαν, έχουν 2 γιατρούς εργασίας και 2 νοσοκόμες για να καλύψουν όλες τις ανάγκες που προκύπτουν στη σιδηροδρομική επιχείρηση. Επιπλέον, έχουν συμφωνίες μεταξύ ιδιωτικών υγειονομικών φορέων για την παρακολούθηση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

gestion.pe
Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης