Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Θόδωρος Μαρκόπουλος: Να εξεταστεί άμεσα η Μ.Π.Ε. της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης- Καβάλας.


Σε συνέχεια της μαραθώνιας συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τη Δευτέρα μίλησε το πρωί στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο περιφερειακός σύμβουλος -πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας- κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος.

Απ’ όλα όσα έγιναν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ξεχώρισε το θέμα της συζήτησης και γνωμοδότησης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης- Καβάλας.

Ο κ. Μαρκόπουλος διαφώνησε με την πρωτοβουλία του προέδρου το θέμα να αποσυρθεί και σχολιάζοντας την εξέλιξη είπε ότι αυτό έγινε χωρίς καμία εξήγηση. Ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος επεσήμανε ότι θέματα γνωμοδοτήσεων μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων σημαντικών έργων πρέπει να συζητούνται σε σωστό χρόνο και πρώτα-πρώτα σε κάθε συνεδρίαση.

Ζήτησε μάλιστα το ίδιο θέμα να επανέλθει σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου άμεσα και όχι στο τέλος Αυγούστου. Όταν και υπολογίζεται ότι θα ξανασυνεδριάσει το περιφερειακό συμβούλιο. Κριτική έκανε και στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου καθώς ζήτησε αυτός που προεδρεύει κάθε συνεδρίασης να είναι σοβαρός.

Αναλυτικά ο κ Μαρκόπουλος είπε: «Η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τη Δευτέρα ήταν αποδοτικότερη προηγούμενων συνεδριάσεων γιατί ήταν συνεδρίαση δια ζώσης και όχι διά περιφοράς ή τηλεδιάσκεψη. Σκοπός είναι κάθε φορά που συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο να συζητά κατά προτεραιότητα σοβαρά θέματα. Θέματα ουσίας.

Αυτό το προσπαθεί η παράταξή μας. Ένα τέτοιο θέμα είναι ο τουρισμός και η επένδυση ΤΕΡΝΑ. Η επένδυση που συζητήθηκε νωρίς στη συνεδρίαση υπερψηφίστηκε καθώς αποκαταστάθηκαν κάποιες παρεξηγήσεις. Έπρεπε να συζητηθεί νωρίς- από τα πρώτα θέματα της συνεδρίασης- και η γνωμοδότηση στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης Καβάλας. Αυτό δεν έγινε και έτσι το θέμα αποσύρθηκε χωρίς εξήγηση περίπου στη μία το πρωί».

proininews.gr