Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Σε «συναγερμό» τα σωματεία των συνταξιούχων σιδηροδρομικών για την ασφαλιστική ικανότητα μελών τους.

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς το θέμα με την ασφαλιστική ικανότητα μελών των οικογενειών τους. Σε χθεσινή ανακοίνωση του το σωματείο των συνταξιούχων σιδηροδρομικών « Η ΕΝΟΤΗΤΑ» επισήμανε το σοβαρό θέμα που προέκυψε με την μη ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας των προστατευόμενων μελών του. 

«Επειδή το πρόβλημα που έχει ήδη δημιουργηθεί παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τις επόμενες μέρες, απαιτούμε να δώσετε σήμερα εντολή για την ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητάς των ήδη καταχωρημένων στο σύστημα προστατευόμενων μελών. Αυτό σημαίνει, όπως καλά γνωρίζετε, ότι πρέπει να δώσετε σαφείς οδηγίες για τη συνέχιση της αυτόματης-μέσω των πληροφοριακών συστημάτων του Φορέα- ανανέωσης της ασφαλιστικής ικανότητας, κάτι που γινόταν ανελλιπώς και χωρίς προσκόμματα όλα τα προηγούμενα χρόνια.» αναφέρει μεταξύ των άλλων στην ανακοίνωση της η ΕΝΟΤΗΤΑ». 

Σήμερα το σωματείο των συνταξιούχων σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ", το πολυπληθέστερο σωματείο στο σιδηρόδρομο, θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε στο θέμα που προέκυψε να δοθεί άμεσα λύση. 

Σε πρόσφατη ενημέρωση του σωματείου προς τα μέλη του και μετά από διαβεβαιώσεις από τον ΕΦΚΑ ανέφερε ότι η  ασφαλιστική ικανότητα των εμμέσων μελών οικογενειών τους παρατείνεται έως τον Φεβρουάριο του 2021. 

Κάτι όμως που φαίνεται έμεινε στο ..προφορικό και όχι ως όφειλε ο ΕΦΚΑ στην αυτόματη ανανέωση … 

Θα επανέλθουμε.

Χρήστος Γιαννακίδης