Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Η μηνιαία κίνηση Κίνας-Ευρώπης ξεπερνά τα 52.000 εμπορευματοκιβώτια για πρώτη φορά.

Η κυκλοφορία εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης σημείωσε απόλυτο ρεκόρ τον περασμένο μήνα, κρίνοντας από τους όγκους που διαβιβάστηκαν από την UTLC ERA.
Η κοινοπραξία σιδηροδρόμων της Λευκορωσίας, του Καζακστάν και της Ρωσίας τον Μάιο μετέφερε 52,5 χιλιάδες TEU μέσω των σιδηροδρόμων στενού εύρους. «Αυτό είναι διπλάσιο από το ίδιο ποσοστό πέρυσι και αντιπροσωπεύει ένα απόλυτο ρεκόρ όγκου στη μηνιαία κυκλοφορία εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρασία», δήλωσε ο υπεύθυνος της εταιρίας UTLC ERA.
Η United Transport and Logistics Company - Eurasian Rail Alliance (UTLC ERA) μοιράστηκε μερικά πιο εντυπωσιακά στοιχεία. Η αποστολή φορτωμένων εμπορευματοκιβωτίων στην Κίνα τον Ιούνιο επίσης διπλασιάστηκε σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι: σε 15 χιλιάδες TEUs. Συνολικά 34 χιλιάδες TEU φορτωμένων εμπορευματοκιβωτίων απεστάλησαν στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα, υπερβαίνοντας τον αριθμό του περασμένου έτους κατά 2,2 φορές.

Ο συνολικός όγκος της κίνησης που παρέχεται από την UTLC ERA το πρώτο εξάμηνο του 2020 ανήλθε σε 223 χιλιάδες TEUs, παρουσιάζοντας αύξηση 65% σε σύγκριση με την περίοδο αναφοράς του προηγούμενου έτους.
Σημαντικό ορόσημο

«Η υπέρβαση των 50 χιλιάδων TEU ανά μήνα στην κυκλοφορία εμπορευματοκιβωτίων διέλευσης είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το οποίο προσπαθούμε από καιρό. Ο όγκος της κυκλοφορίας των 49 χιλιάδων TEUs αναφέρθηκε ήδη από το Μάιο και, παρά την δύσκολη κατάσταση τον Ιούνιο, τα υψηλά κίνητρα και η στενή αλληλεπίδραση με συνεργάτες και πελάτες μας βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου », δήλωσε ο Alexey Grom, Διευθύνων Σύμβουλος της UTLC ERA.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος συνεχίζει να εξηγεί ότι οι κοινές προσπάθειες των μετόχων επέτρεψαν τη διατήρηση της υψηλής ταχύτητας μεταφοράς και την ελαχιστοποίηση των τεχνολογικών καθυστερήσεων σε ολόκληρη τη διαδρομή της γραμμής των 1520 mm «Είχαμε καθημερινά περισσότερα από 100 τρένα και ο συνολικός στόλος που διαχειρίζεται η UTLC ERA ανέρχεται ήδη σε σχεδόν 7 χιλιάδες σιδηροδρομικά αυτοκίνητα».

railfreight.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης