Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Νέο τρένο υψηλής ταχύτητας θα συνδέσει απευθείας το Λονδίνο με το Άμστερνταμ.


Η Eurostar ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να προσφέρει υπηρεσίες τρένων υψηλής ταχύτητας από το Λονδίνο στο Άμστερνταμ. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η υπηρεσία θα ξεκινήσει αργότερα αυτό το έτος μετά την υπογραφή των συμφωνιών.


Για να λειτουργήσει αυτό το τρένο, πρέπει να υπάρξει προσαρμογή στις συμφωνίες που υπογράφηκαν αρχικά το 1993. Αυτή η σύμβαση θα περιλαμβάνει τις Κάτω Χώρες στις σιδηροδρομικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας που υπάρχουν ήδη με τη Γαλλία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Και οι τέσσερις εκπρόσωποι αυτών των χωρών συμφώνησαν σε μια νέα συνθήκη στις Βρυξέλλες. Οι επιβάτες που ελπίζουν να ξεκινήσουν αυτό το ταξίδι θα υποβληθούν σε διάφορους ελέγχους πριν από την επιβίβαση, όπως και οι επιβάτες που ταξιδεύουν στη Γαλλία και το Βέλγιο.
Η Eurostar χαρακτήρισε αυτή τη συνεργασία «σπουδαίο ορόσημο». Αυτή η νέα προσθήκη θα επιτρέψει επίσης μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των αντίστοιχων αστυνομικών δυνάμεων και θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος. Σύμφωνα με τους υπευθύνους, αυτό θα επιτρέψει στους επιβάτες να φτάσουν απευθείας στις Κάτω Χώρες, από το Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν τρένα στις Βρυξέλλες για έλεγχο μετανάστευσης ή ασφάλειας.
Αυτή η υπηρεσία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον περασμένο Απρίλιο όμως λόγω της πανδημίας καθυστέρησε.

euroweeklynews.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης