Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Βούπερταλ: Εδώ ο κόσμος μετακινείται εναέρια για να πάει στη δουλειά.Βίντεο.


Στην πόλη Βούπερταλ-Wuppertal- το τρένο περνάει από τον… αέρα! Όποιος έχει επισκεφθεί τη Γερμανία, θα έχει χρησιμοποιήσει σίγουρα το Έσμπαν και το Ούμπαν, δηλαδή το υπέργειο και το υπόγειο τρένο της, ωστόσο στην πόλη Wuppertal, οι κάτοικοι χρησιμοποιούν το Σβέμπεμπαν, δηλαδή το… εναέριο τρένο.



Μάλιστα, είναι μια από τις λίγες πόλεις διεθνώς οι οποίες έχουν το εν λόγω είδος μαζικής μεταφοράς και γι’ αυτό και είναι διάσημη.
Στο Wuppertal ζουν μόνιμα 350.000 πολίτες, ενώ η ιστορία της αρχίζει το 1929, από την ένωση 6 διαφορετικών πόλεων (Barmen, Elberfeld, Vohwinkel, Cronenberg, Ronsdorf και Beyenburg). Στην αρχή είχε το όνομα Barmen-Elberfeld. Ύστερα από ένα χρόνο, το 1930 έλαβε την τωρινή επωνυμία της, που σημαίνει «κοιλάδα του Βούπερ».
Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου διαλύθηκε το 40% της πόλης, ωστόσο ένα σημαντικό κομμάτι των ιστορικών περιοχών της, όπως το Briller Viertel, μία από τις μεγαλύτερες συνοικίες με νεοκλασικές βίλες στην Ευρώπη, κατόρθωσαν να διασωθούν.
Έπειτα από την κατάρρευση της κυριαρχίας των Ναζί, η πόλη του Wuppertal πέρασε στα χέρια των Βρετανών και έπειτα έγινε μέλος της και έγινε μέρος της Βεστφαλίας. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει περισσότερα από 4.500 κτίρια που έχουν ανακηρυχθεί ως μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, οπότε τι καλύτερο από μια εναέρια βόλτα στις γειτονιές της;





allesgr.de