Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Τσιγκρής ρωτάει Καραμανλή για την πρόσβαση στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό του Αιγίου.

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για τις βελτιώσεις και τις τεχνικές παρεμβάσεις προσβασιμότητας στον σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου.
Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

«Η νέα σιδηροδρομική γραμμή Αίγιο - Κιάτο έχει μήκος 72 χιλιόμετρα, περιλαμβάνει τρεις (3) νέους σταθμούς σε Ξυλόκαστρο, Ακράτα και Αίγιο και εκτελεί έξι (6) δρομολόγια σε καθημερινή βάση.
Ωστόσο, δεν έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των εργασιών στο οδικό δίκτυο που επιτρέπει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ταξιδιωτών στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αιγίου.
Συγκεκριμένα, οι εργασίες στο οδικό δίκτυο γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Αιγίου παραμένουν ημιτελείς, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η πρόσβαση των οχημάτων.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει, κρίνεται απαραίτητο να καταργηθεί η διαπλάτυνση της οδού νότια του σιδηροδρομικού σταθμού και του κόμβου στη συμβολή με την οδό Κορίνθου, καθώς επίσης και του δρόμου που καταλήγει στο δημοτικό κολυμβητήριο, για την ολοκλήρωση του οποίου απομένει διάνοιξη μήκους σαράντα (40) μέτρων, προκειμένου να έχει πρόσβαση στην οδό Κορίνθου.
Τέλος, εκκρεμούν οι απαλλοτριώσεις, η κατασκευή οδών στο βόρειο τμήμα και η ολοκλήρωση της κύριας πρόσβασης, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία οχημάτων.
Η συγκεκριμένη οδός πρέπει να διαθέτει ικανό πλάτος, κατάλληλο οδόστρωμα, ασφαλές πεζοδρόμιο, στηθαίο ασφαλείας, επαρκή φωτισμό και τα απαραίτητα έργα απορροής ομβρίων».
Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την ολοκλήρωση των απαιτούμενων βελτιώσεων και τεχνικών παρεμβάσεων στον σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου και β) πότε θα ολοκληρωθούν τα παραπάνω έργα;


thebest.gr