Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Πάτρα - Κάτω Αχαΐα: Τι έγινε εκείνο το τρένο που όλο έρχεται και δεν φτάνει ποτέ;

Όλο φτάνει το τρένο του Προαστιακού στην Κάτω Αχαΐα, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής της Δυτικής Αχαΐας, δεν το βλέπουν ποτέ. 
Μιλάμε φυσικά για το έργο της επέκτασης του Προαστιακού από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα, το οποίο αν και έχει ολοκληρωθεί σε κάθε επίπεδο, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα δρομολόγια του.

Για την ακρίβεια ξεκίνησαν για δύο τρεις μέρες την περίοδο του καρναβαλιού για να σταματήσουν στη συνέχεια, με την έλευση του κορωνοϊού και της πανδημίας. Από τότε τζίφος. Τι έχει γίνει;
Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονταν από κύκλους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έλεγαν ότι τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου κα μετά. Πέρασε και αυτή η ημερομηνία και το τρένο ακόμα να φτάσει στην Κάτω Αχαΐα. Το όλο θέμα έχει να κάνει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Μιλάμε για ένα έργο που κανονικά θα έπρεπε να είναι σε πλήρη λειτουργία από το περασμένο καλοκαίρι. Έχουμε φτάσει όμως σχεδόν στα μισά του επόμενου καλοκαιριού και ο Προαστιακός δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμα.
Κι όλα αυτά ενώ τα πάντα είναι έτοιμα, με τους στάσεις να έχουν οριστικοποιηθεί, το σύστημα των αυτόματων διαβάσεων να έχει μπει και να είναι μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας και άπαντες να περιμένουν την έναρξη των δρομολογίων.
Οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας που περιμένουν τον Προαστιακό για να εξυπηρετηθούν το περιμένουν πως και πώς, έχουν όμως αγανακτήσει με αυτή την αναμονή. Το ίδιο και δεκάες Πατρινοί που θα ήθελαν το τραινάκι για να φτάσουν με ασφάλεια, φθηνά και σχετικά γρήγορα σε κάποια από τις παραλίες της Δυτικής Αχαΐας.
Γιατί αν λειτουργήσει ο Προαστιακός μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού είναι σίγουρο ότι θα δώσει ακόμα περισσότερό ζωή στα παράκτια μέρη που θα περνάει και φυσικά στα καταστήματα του κάθε χωριού.
Πότε όμως θα ξεκινήσει αυτό το τρένο; Γιατί ημερομηνίες πιθανές ημερομηνίες δεν λέμε, ούτε βάζουμε στοίχημα πλέον…


patrasevents.gr