Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Οι Αιγύπτιοι θα ταξιδέψουν με ρωσικά τρένα.

Εικόνα: egyptindependent.com
Η πρώτη παρτίδα επιβατικών βαγονιών που παρήγαγε η Ρωσία για ράγες «ευρωπαϊκής κλίμακας» για ξένες χώρες έφτασε στην Αίγυπτο. Όπως εξηγείται από το ρωσικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου, το ποσό της σύμβασης υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τα νέα στο Sputniknews? «Η πρώτη παρτίδα επιβατικών βαγονιών που παρήγαγε η Ρωσία για ράγες« ευρωπαϊκής κλίμακας »(1435 χιλιοστά) για ξένες χώρες έφτασε στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με τη δήλωση στον επίσημο ιστότοπο του ρωσικού Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου, το ποσό της σύμβασης υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ δήλωσε: «Στο πλαίσιο της παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ Ρώσων και Ουγγρικών παραγωγών, πολλά άλλα βαγόνια τμηματικά θα σταλούν στην Αίγυπτο. Πιστεύω ότι αυτό το κοινό σχέδιο θα είναι το επόμενο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας και θα συμβάλει στην ανάπτυξη των εξαγωγών της Ρωσίας εκτός πόρων και ενέργειας ».

Τα πρώτα βαγόνια που έφτασαν στην Αίγυπτο παραδόθηκαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας. Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2018, προβλέπεται η προμήθεια 1.300 βαγονιών. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από τις ουγγρικές και ρωσικές τράπεζες εξαγωγών-εισαγωγών, παράγεται στο εργοστάσιο παραγωγής βαγονιών στο Tver, στη Ρωσία και στην Ουγγαρία.

raillynews.com

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης