Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ξεκινούν οι εργοστασιακές δοκιμές του τουρκικού ηλεκτρικού τρένου.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Αντίλ Καραϊσμαήλογλου, μίλησε στην τελετή για την έναρξη των εργοστασιακών δοκιμών του πρώτου εγχώριου ηλεκτρικού τρένου
Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Αντίλ Καραϊσμαήλογλου, είπε ότι το εθνικό ηλεκτρικό τρένο θα μπει στις ράγες στο τέλος της φετινής χρονιάς.

Ο Καραϊσμαήλογλου στην ομιλία που έκανε στην τελετή για την έναρξη των εργοστασιακών δοκιμών του πρώτου εγχώριου ηλεκτρικού τρένου στην Σακάρια ανέφερε ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τα άλματα στη σιδηροδρομική τεχνολογία με την παραγωγή εγχώριων και εθνικών οχημάτων.

«Σκοπός μας είναι η Τουρκία να καταστεί σημαντικό κέντρο παραγωγής σιδηροδρομικών οχημάτων», σημείωσε.

Οι εγχώριοι και εθνικοί συρμοί τρένων κατασκευάζονται με λειτουργική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα και ταχύτητα σχεδιασμού 176 χλμ./ώρα, δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι θα ανταποκρίνονται στο ανώτατο επίπεδο στις απαιτήσεις και προσδοκίες όσον αφορά την ικανοποίηση και την άνεση του επιβατικού κοινού, με πρώτη την ασφάλεια ταξιδιού.

Ο Καραϊσμαήλογλου είπε ότι ένας συρμός θα αποτελείται από πέντε οχήματα και θα έχει συνολική χωρητικότητα 324 επιβατών, δυο θα ανήκουν σε άτομα με αναπηρίες.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών δήλωσε ότι το πρωτότυπο του συρμού που έχει ολοκληρωθεί κατασκευάστηκε με 60% εγχώρια συμμετοχή και πως στόχος για τη μαζική παραγωγή είναι εγχώρια συμμετοχή 80%.

«Το κόστος του πρωτότυπου συρμού είναι κατά 20% φθηνότερο από παρόμοια προϊόντα από το εξωτερικό», ανέφερε ο Καραϊσμαήλογλου.

«Η χώρα μας είναι πλέον σε θέση να μπορεί να κατασκευάζει μόνη της ταχεία και υπερταχεία τρένα. Από εδώ και στο εξής, η Τουρκία δεν χρειάζεται να αγοράζει οχήματα από το εξωτερικό», υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Αντίλ Καραϊσμαήλογλου.


trt.net.tr