Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Θεσσαλονίκη: 550 λεωφορεία του ΟΑΣΘ στους δρόμους το Σεπτέμβριο.


Διαβεβαίωση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή
Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι έτοιμος ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια 1200 νέων λεωφορείων για τις ανάγκες των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και Αθήνας.


Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Πλάκα που μεταδόθηκε χθες βράδυ Σαββάτου στα «Γεγονότα στις 10» στην TV100.
O κ. Καραμανλής σημείωσε πως ο διαγωνισμός θα γίνει σε δύο φάσεις και η προμήθεια των λεωφορείων θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τα νέα λεωφορεία αναμένεται να παραδοθούν σε διάστημα 18-24 μηνών μετά το διαγωνισμό και στόχος είναι μεγάλο μέρος τους, στην αρχή τουλάχιστον 200-250, να είναι ηλεκτροκίνητα.
Ο Υπουργός επισήμανε πως από 212 λεωφορεία που κυκλοφορούσαν στη Θεσσαλονίκη, σήμερα κυκλοφορούν 350 και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου δρομολόγια θα πραγματοποιούν γύρω στα 550 λεωφορεία, όσα δηλαδή το 2014.
Ερωτώμενος για το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό ο κ. Καραμανλής δήλωσε πως τον Σεπτέμβριο θα έχουμε την εγκεκριμένη Οριστική Μελέτη 2 και επανέλαβε πως το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο στο σύνολό του τον Απρίλιο του 2023.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών-Μεταφορών στην TV100:typosthes.gr