Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Τα εμπορικά τρένα μεταξύ Κίνας –Ευρώπης βρίσκονται υπ΄ ατμών εν μέσω πανδημίας.

Το σφύριγμα του τρένου σηματοδότη την έναρξη του μεγάλου ταξιδιού μεταφέροντας εμπορεύματα από το Xiamen της ανατολικής Κίνα στο Αμβούργο της Γερμανίας.
Η σιδηροδρομική υπηρεσία Κίνας-Ευρώπης –που ξεκίνησε το 2011- θεωρείται σημαντικό μέρος της πρωτοβουλίας Belt and Road για την ενίσχυση του εμπορίου μεταξύ της Κίνας και των χωρών κατά μήκος των σιδηροδρομικών διαδρομών. Εν μέσω της πανδημίας του κορανοϊού, η υπηρεσία αυτή παρέμεινε ένα αξιόπιστο κανάλι μεταφοράς. 

«Χάσαμε την προγραμματισμένη ημερομηνία παράδοσης εμπορευμάτων μέσω θαλάσσης λόγω του COVID-19. Χάρη στη σταθερή λειτουργία φορτηγών τρένων Κίνας-Ευρώπης, τα αγαθά μας έφτασαν στην Ευρώπη εγκαίρως », δήλωσε ο Wang Weidi, διευθυντής του τμήματος logistics της TPV Display Technology (Xiamen) Co., Ltd. 

Πιστεύει ότι τα εμπορευματικά τρένα Κίνας-Ευρώπης θα έχουν μεγάλες δυνατότητες μετά την επιδημία της οικονομικής ανάκαμψης, τόσο λόγω των παγκόσμιων απαιτήσεων όσο και της επιταχυνόμενης επανέναρξης της οικιακής εργασίας στην Κίνα, δήλωσε ο Wang Weidi.

macaudailytimes.com.mo

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης