Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Εικόνες παραμέλησης στον εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό της Κίρκης.

Σε πλήρη παραμέληση εμφανίζεται ο εγκαταλελειμμένος σιδηροδρομικός σταθμός της Κίρκης, με διάφορα γκράφιτι να «στολίζουν» το εξωτερικό του και πολλά απορρίμματα να «φωλιάζουν» στο εσωτερικό.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανάρτησε στη σελίδα Κίρκη Έβρου σε μέσο κοινωνική δικτύωσης ο κάτοικος του οικισμού, Παναγιώτης Τσολάκης, ο χώρος βρίθει με σκουπίδια, σπασμένα έπιπλα και ξεσκαρταρισμένο αρχειακό υλικό.
«Καλά θα ήταν να έχουμε αναρτήσεις μόνο για τις ομορφιές του χωριού μας, αλλά δυστυχώς υπάρχει και αυτή η πλευρά» έγραψε ο ίδιος στην ανάρτησή του, επισημαίνοντας ότι η απογοήτευση «για μας τους Κιρκαλιώτες είναι διπλή, γιατί, ως ο σταθμός του χωριού μας, έχει συνδεθεί με όμορφες μόνο αναμνήσεις». Ο ίδιος εύχεται να υπάρξει ιδιωτική πρωτοβουλία για να διορθωθεί η κατάσταση.

Να θυμίσουμε ότι η Κίρκη κατοικούνταν από την αρχαιότητα, γεγονός που φαίνεται από τα αγνώστου χρονολογίας ευρήματα που ανακαλύφτηκαν στην περιοχή.

Ο οικισμός είναι γνωστός κυρίως για τα εγκαταλελειμμένα μεταλλεία του. Ειδικότερα, υπάρχουν πολλές εμφανίσεις μεταλλείων μολύβδου-ψευδαργύρου βόρεια και ανατολικά της Κίρκης και αποτελούνταν από δύο συγκροτήματα: το μεταλλείο εξόρυξης, 6 χλμ βόρεια και το εργοστάσιο εμπλουτισμού του μεταλλεύματος, 3 χλμ ανατολικά της Κίρκης.
Νικήτας Διαμαντόπουλος
evros24.gr