Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ο κόσμος αλλάζει συνήθειες - Το μετρό της Ρώμης όπως δεν το έχετε ξαναδεί λόγω κορονοϊού.


Οι νέες συνήθειες, τις οποίες επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού, αποτυπώνονται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο σε μια φωτογραφία από το μετρό της Ρώμης
Οι νέες συνήθειες που καλούμαστε να αποκτήσουμε στη μετά τη lockdown εποχή και τις οποίες επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού, αποτυπώνονται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο σε μια φωτογραφία του Associated Press που τραβήχτηκε τη Δευτέρα στο μετρό της Ρώμης.
Πολίτες στέκονται περιμένοντας τον συρμό σε συγκεκριμένες θέσεις και αρκετά μακριά ο ένας από τον άλλο, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη απόσταση ασφαλείας και να αποτρέπεται έτσι πιθανή διασπορά του ιού. Οι θέσεις, στις οποίες πρέπει να στέκονται οι επιβάτες είναι σημειωμένες στην αποβάθρα - οι μπλε κύκλοι-, ενώ αρκετοί φορούν μάσκες και αρκετοί από αυτούς και γάντια.
(Mauro Scrobogna/LaPresse via AP)

Ιταλικά εργοστάσια, εργοτάξια και επιχειρήσεις χονδρικής θα μπορούν να ξαναρχίσουν να λειτουργούν στη γειτονική χώρα μόλις θέσουν σε εφαρμογή μέτρα ασφαλείας που αποσκοπούν στον περιορισμό της μετάδοσης του COVID -19. Αυτή η παραχώρηση έρχεται με μερική χαλάρωση των εθνικών περιορισμών που ανακοινώθηκαν την Κυριακή το βράδυ από τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε κόντε.
Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, η οποία διαπιστώνει θετικές ενδείξεις (λιγότερα κρούσματα, λιγότεροι ασθενείς στην εντατική, λιγότεροι θάνατοι κάθε μέρα) ξεκινούν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς που είχαν επιβάλει για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού. Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εγκρίνει επιπλέον οικονομικά μέτρα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορονοϊού, τα οποία θα αγγίξουν τα 55 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μαίρη Τσίνου
ethnos.gr