Όσο περίπου διαρκεί η απευθείας πτήση μεταξύ των δύο πρωτευουσών!
Μπορεί να βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και τα πάντα να έχουν σταματήσει σε ολόκληρο τον κόσμο, στην Ολλανδία, ωστόσο, φαίνεται πως σχεδιάζουν το μέλλον.
Όπως αναφέρει το CNN, οι προτάσεις για τη δημιουργία ενός δικτύου Hyperloop, που θα μεταφέρει επιβάτες από το Άμστερνταμ στο Παρίσι σε λιγότερο από 90 λεπτά,
βρίσκονται υπό συζήτηση στις Κάτω Χώρες, μετά από μια μελέτη, η οποία αναφέρει ότι αυτή η σύνδεση υψηλής τεχνολογίας θα μπορούσε να επιτευχθεί και είναι οικονομικά βιώσιμη -και όχι κάποιο έργο επιστημονικής φαντασίας!
βρίσκονται υπό συζήτηση στις Κάτω Χώρες, μετά από μια μελέτη, η οποία αναφέρει ότι αυτή η σύνδεση υψηλής τεχνολογίας θα μπορούσε να επιτευχθεί και είναι οικονομικά βιώσιμη -και όχι κάποιο έργο επιστημονικής φαντασίας!
Το Hyperloop, να θυμίσουμε, είναι ένας προτεινόμενος νέος επαναστατικός τρόπος μεταφοράς επιβατών, που περιλαμβάνει το ταξίδι σε μια κομψή κάψουλα. Αυτή η άκατος, στο μέγεθος ενός αυτοκινήτου, τροφοδοτείται από ηλεκτρομαγνήτες και πριν από τέσσερα χρόνια η εταιρεία Hyperloop One πραγματοποίησε την πρώτη της επιτυχημένη δοκιμαστική διαδρομή, ταξιδεύοντας με τουλάχιστον 160 χιλιόμετρα την ώρα μέσα από την έρημο της Νεβάδα των ΗΠΑ.
Υποτίθεται ότι θα είναι πιο οικονομική από τις αερομεταφορές και ταχύτερη από τα πιο γρήγορα τρένα, ενώ οι υποστηρικτές του Hyperloop λένε πως είναι το μέλλον των διασυνοριακών, ακόμη και των διηπειρωτικών ταξιδιών.
Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η ολλανδική εταιρεία Hardt Hyperloop ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της προαναφερθείσας μελέτης, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την επαρχία της Βόρειας Ολλανδίας, η οποία εξέτασε την πειραματική ιδέα του ταξιδιού. Η έκθεση, λοιπόν, έδειξε ότι ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο Hyperloop θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους μετακίνησης μεταξύ ευρωπαϊκών πόλεων, θα «εξαφανίσει» τα σύνορα και θα προσφέρει «αξιοσημείωτα οικονομικά οφέλη».
Η καλύτερη σύνδεση της μητροπολιτικής περιοχής του Άμστερνταμ με άλλους ευρωπαϊκούς κόμβους, σύμφωνα με τη μελέτη, θα βελτιώσει τα επαγγελματικά ταξίδια και θα «ενισχύσει την οικονομική αξία της επαρχίας».
Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι το Hyperloop θα μπορούσε να μεταφέρει 200.000 επιβάτες ανά ώρα, προς κάθε κατεύθυνση! Οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να φτάσουν στο Παρίσι σε 90 λεπτά -λιγότερο από το ήμισυ του χρόνου που χρειάζεται με το τρένο και περίπου την ίδια ώρα με μια απευθείας πτήση. Το Άμστερνταμ-Βρυξέλλες, δε, θα διαρκεί λιγότερο από μία ώρα μέσω του Hyperloop, σύμφωνα με την ίδια μελέτη.
Αυτή η έρευνα σηματοδοτεί το επόμενο στάδιο στο μεγάλο σχέδιο της Hardt Hyperloop, μετά το άνοιγμα μιας δοκιμαστικής μονάδας τον Ιούνιο του 2019. Πέρυσι, ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας, Tim Houter, δήλωσε στο CNN Travel ότι το προτεινόμενο ευρωπαϊκό δίκτυο της εταιρείας θα προσφέρει μια «εναλλακτική λύση για τις ρυπογόνες πτήσεις μικρών αποστάσεων».
Η Hardt Hyperloop, όπως και η Hyperloop One, είναι μερικές μόνο από τις πολλές εταιρείες που ανταγωνίζονται για το ποια θα καταφέρει να υλοποιήσει το όραμα του Elon Musk, ιδρυτή της κατασκευάστριας εταιρείας πυραύλων SpaceX και της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Motors. Ο Musk είχε προτείνει πριν χρόνια τη δημιουργία ενός συστήματος μεταφοράς ανθρώπων και φορτίων μέσω γιγάντιων σωλήνων, το οποίο θα κάλυπτε την απόσταση μεταξύ του Λος Άντζελες και του Σαν Φρανσίσκο.
Υπάρχουν, πάντως και οι σκεπτικιστές, που λένε ότι υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις για την υλοποίηση αυτού του συστήματος μεταφοράς και τα κόστη πιθανόν να είναι πολύ μεγαλύτερα από το εκτιμώμενο.
gazzetta.gr