Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Ταξιδεύοντας με τραίνο από Capljina για Σαράγεβο περνώντας 99 σήραγγες, 65 γέφυρες και το φαράγγι του ποταμού Neretva. Δείτε το βίντεο.


Η σιδηροδρομική γραμμή Sarajevo - Ploče μήκους 195 χιλιομέτρων συνδέει το ηπειρωτικό τμήμα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης με την ακτή της Αδριατικής. Αυτό το βίντεο δείχνει 163 χιλιόμετρα από αυτή τη σιδηροδρομική γραμμή μέσω της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, μεταξύ Σαράγεβο και Čapljina.
Το κοντινό τμήμα αυτής της σιδηροδρομικής γραμμής, από το Čapljina έως το λιμάνι Ploče, βρίσκεται στην Κροατία. Αυτή η γραμμή διέρχεται από περίπλοκο ορεινό τοπίο, ιδίως μεταξύ Μπραντίνα και Μόσταρ και ένα σημαντικό τμήμα της γραμμής ακολουθεί τον ποταμό Νερέτβα, από την ηπειρωτική έως τη μεσογειακή φύση. Οι 99 σήραγγες κατά μήκος αυτής της γραμμής έχουν συνολικό μήκος άνω των 36 χιλιομέτρων. Υπάρχουν πάνω από δέκα μεγάλες σήραγγες. Η μακρύτερη είναι η σήραγγα "Jedrenje" (3239μ) και η σήραγγα "Ιβάν" (3221μ). Υπάρχουν περισσότερες από 60 γέφυρες. Τα σημαντικότερα είναι τα "Jablanica", "Stara Drežnica", "




dulevoz