Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Καζακστάν: Αναστολή δρομολογίων τραίνων προς το Atyrau.


Η λειτουργία επιβατικών αμαξοστοιχιών στην πόλη Atyrau του Καζακστάν θα ανασταλεί από την 1η Απριλίου 2020, αναφέρει η εταιρία μεταφορών Trend σε ανακοίνωσή της.
Το akimat της περιοχής Atyrau (διοικητικό κέντρο) ανακοίνωσε στις 29 Μαρτίου ότι το καθεστώς καραντίνας  στην πόλη Atyrau πάρθηκε για να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού στη χώρα.
Οι σιδηροδρομικές επιχειρήσεις του Καζακστάν δήλωσαν ότι από την 1η Απριλίου 2020 θα απαγορευτεί η επιβίβαση και η έξοδος επιβατών, καθώς και η πώληση εισιτηρίων για τα επιβατικά τρένα από και προς το σταθμό Atyrau.
Η λειτουργία των επιβατικών αμαξοστοιχιών Atyrau - Mangystau, Atyrau Kurort Borovoe θα ανασταλεί από την 1η Απριλίου, ενώ τα τρένα που λειτουργούν στη γραμμή Atyrau Shu θα ανασταλούν από τις 2 Απριλίου.
Τα τελευταία στοιχεία ανέφεραν ότι στο Καζακστάν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως συνολικά 294 περιπτώσεις κορονοϊού.
Στις 15 Μαρτίου του 2020, ο Πρόεδρος του Καζακστάν Kassym Jomart Tokayev υπέγραψε διάταγμα έκτακτης ανάγκης στο Καζακστάν λόγω της επιδημίας κοροναϊού, η οποία τέθηκε σε ισχύ από τις 08:00 (GMT +6) στις 16 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 08:00 15 Απριλίου 2020.

menafn.com