Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Δύο κόμβοι στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού για την επίλυση κυκλοφοριακού.

Δύο κυκλικούς κόμβους στον σιδηροδρομικό σταθμό και στη διάβαση των τρένων, στον δρόμο προς Αγία Μονή, ξεκινά να υλοποιήσει ο Δήμος Τρικκαίων.

Πρόκειται για έργο που αφορά σε κατασκευή των κόμβων, για να μπορεί να γίνει ανεμπόδιστα και χωρίς το σημερινό μποτιλιάρισμα η κίνηση των οχημάτων, τρικαλινών και επισκεπτών.

Η σχετική μελέτη εντάσσεται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020. 

Οι παρεμβάσεις είναι:

- Κυκλικός κόμβος διαμέτρου d=17.00μ. στη διασταύρωση των οδών Ελευθερίας, Πύλης, Ευρυπίδου και Μετεώρων 

- Νέα φωτιστικά και κιγκλίδωμα στο τμήμα του κόμβου που περικλείεται από τις οδούς Αθ. Εργάνης και Αλεξάνδρας

- Κυκλικός κόμβος στην είσοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, στη διασταύρωση των οδών Ασκληπιού, Ευρυπίδου και Καβράκου διαμέτρου d=18.60μ..

- Πεζοδρομείται το τμήμα της οδού Καβράκου από την οδό Ασκληπιού έως την οδό Ευριπίδου που.

- Στους κόμβους και στις διαχωριστικές νησίδες δημιουργούνται χώροι πρασίνου.


Επίσης προβλέπονται:

• Αναμόρφωση της οδού Ελευθερίας με: ανακατασκευή και διαπλάτυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων, δημιουργία χώρων πρασίνου και φυτεύσεις, εργασίες οδοφωτισμού, τη δημιουργία είκοσι (20) ελεγχόμενων, διαγραμμισμένων θέσεων στάθμευσης.

• Κατασκευή διαχωριστικής νησίδας πρασίνου, πλάτους 1,00μ στο τμήμα της οδού Ευριπίδου που ενώνει τους δύο κυκλικούς κόμβους και τοποθέτηση ιστών οδοφωτισμού επ’ αυτής.

• Διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, απαγόρευση στάθμευσης και δημιουργία νέων χώρων πρασίνου επί της οδού Ευριπίδου.

• Πεζοδρόμηση της οδού Καβράκου από το ύψος της Ζωοδόχου Πηγής έως και την οδό Ευριπίδου και δημιουργία χώρου πρασίνου, μεταφυτεύοντας τα δέντρα του παρακείμενου πάρκου που καταργείται λόγω του κόμβου.

• Κατασκευή διαχωριστικής νησίδας πρασίνου πλάτους 1,0μ επί της οδού Ασκληπιού στα τμήματα Ζ. Πηγής και Καβράκου και τοποθέτηση ιστών οδοφωτισμού.

• Αναμόρφωση της τριγωνικής νησίδας στην συμβολή της οδού Καβράκου

• Δημιουργία δικτύου κίνησης πεζών, με κατασκευή σε διαβάσεων πεζών με πρόβλεψη για ΑμεΑ.

• Κατασκευή νέων και μεταφορά υφιστάμενων φρεατίων υδροσυλλογής.

• Τοποθέτηση νέας κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης στο σύνολο της περιοχής.

Η μελέτη έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.200.000 € και αφορά, τις συγκεκριμένες εργασίες, τις εργασίες για πεζοδρόμια στις οδούς Καποδιστρίου και Γαριβάλδη και μεταφορά δικτύων Κοινής Ωφέλειας.

Πλέον κατατίθεται προς έγκριση ο φάκελος της μελέτης με τίτλο «Επέκταση, αναβάθμιση πεζοδρομίων & δημιουργία κυκλικών κόμβων» στο ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο «ΤΡΙΚΑΛΑ-ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ- ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΛΗΘΑΙΟΥ».

trikalaenimerosi.gr