Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Δημοπρατείται σε ένα εξάμηνο η ηλεκτροκίνηση στη σιδηροδρομική γραμμή Βόλος – Λάρισα

Η πρώτη και μοναδική περιφέρεια – πρότυπο στη χώρα, με ηλεκτροκίνηση στο περιφερειακό της σιδηροδρομικό δίκτυο, γίνεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ανακοίνωσαν από κοινού, μετά τη συνάντηση εργασίας που είχαν σήμερα στο Βόλο ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, στο επόμενο εξάμηνο, δημοπρατείται από το Υπουργείο το έργο της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Λάρισας- Βόλου, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για μια σειρά σημαντικά έργα όπως ο Περιφερειακός του Βόλου και η παράκαμψη του Χιονοδρομικού, ενώ επίκειται αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τα δημόσια έργα.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον κ. Κεφαλογιάννη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε για την ηλεκτροκίνηση:

"Θέλουμε να τρέξει γρήγορα το θέμα της ηλεκτροκίνησης Βόλου –Λάρισας. Το τρένο δεν μπορεί να περιμένει άλλο, ούτε εμείς μπορούμε να περιμένουμε. Οι συνθήκες αλλάζουν, οι απαιτήσεις των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων αλλάζουν, τώρα είναι η ώρα για να δημοπρατηθεί. Ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες τη δημοπράτηση. Κάνει τα αδύνατα δυνατά, αλλά έχει να αντιμετωπίσει το τέρας της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας. Η βούλησή του είναι το έργο να προχωρήσει και θα προχωρήσει. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι χάρη στο Υπουργείο, η πρώτη, πρότυπη ηλεκτροκίνητη περιφέρεια στη χώρα".

myvolos.net