Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Νέα σιδηροδρομική σύνδεση Ινδίας-Μπανγκλαντές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης της Βορειοανατολικής Περιοχής της Ινδίας, Τζιτέντρα Σινγκ, ανακοίνωσε ότι η νέα σιδηροδρομική γραμμή ανάμεσα στη βορειοανατολική Ινδία και το Μπανγκλαντές αποτελεί ορόσημο για τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και θα είναι έτοιμη έως το τέλος του 2021.
Η νέα σιδηροδρομική γραμμή θα συνδέει την πόλη Agartala της Ινδίας με την πόλη Akhaura του νοτιοανατολικού Μπανγκλαντές.

Το μήκος της νέας γραμμής θα είναι περίπου 16 χλμ. και το κόστος κατασκευής θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Ινδία. Το τμήμα που θα βρίσκεται εντός των συνόρων της Ινδίας θα κατασκευαστεί με έξοδα του Υπουργείου Ανάπτυξης της Βορειοανατολικής Περιοχής της Ινδίας, ενώ το τμήμα στο έδαφος του Μπανγκλαντές θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εξωτερικών.
Το έργο θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό, καθώς τα τελευταία χρόνια καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης των δύο χωρών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η προσπάθεια ξεκίνησε με τη λειτουργία του Maitree Express το 2008, ανάμεσα στις πόλεις Καλκούτα και Ντάκα. Η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή επαναλειτούργησε ύστερα από 43 χρόνια.

Φωτό: Michael Lashley/Pixabay
naftikachronika.gr