Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Η φωταγώγηση του σιδηροδρομικού μουσείου και το έργο των ανθρώπων του.



Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο Σύλλογος «Φίλοι Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης» φωταγώγησε όλη την έκταση του μουσείου δίνοντας μια όμορφη και εορταστική εικόνα στο χώρο.


Η ευταξία και η καθαριότητα είναι εμφανείς που αποδεικνύει την αγάπη και το μεράκι που διακατέχει του ανθρώπους που ασχολούνται με το μουσειακό σιδηρόδρομο και που όπως δείχνουν οι σχεδιασμοί τους μας περιμένουν εκπλήξεις ακόμα περισσότερες.
Αυτόν τον χώρο καλά είναι να τον επισκεφτούν μικροί και μεγάλοι όχι μόνο να δουν την δουλειά των ανθρώπων που ασχολούνται εκεί, αλλά για να γνωρίσουν την ιστορία του σιδηροδρόμου μέσα από τις αφηγήσεις και τα εκατοντάδες εκθέματα.

Περιδιαβαίνοντας τους χώρους στου μουσείου ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να δει και να μάθει πολλά για τα έργα των ανθρώπων αλλοτινών εποχών και να τα θαυμάσει.
Η παρότρυνση του προέδρου του Συλλόγου «Φίλοι Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης» κ. Ανδρέα Μυλωνάκη προς όλους τους φορείς της πόλης και κυρίως την εκπαιδευτική κοινότητα, να συμβάλουν ώστε να έρθει κόσμος να δει και να θαυμάσει το μουσειακά εκθέματα και να πληροφορηθεί για την ιστορίας τους, ελπίζουμε ότι θα βρει ανταπόκριση.



Χρήστος Γιαννακίδης