Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Μόνος στη ζωή και στον θάνατο ο 59χρονος Bολιώτης άστεγος που βρέθηκε νεκρός σε βαγόνι του ΟΣΕ.

Η Αστυνομία ερευνά τις συνθήκες του θανάτου του


Μόνος στη ζωή, μόνος και στον θάνατο. Ο 59χρονος που βρέθηκε νεκρός προχθές τα ξημερώματα σε βαγόνι του ΟΣΕ στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου, ήταν ένα μοναχικό άτομο. Δεν είχε οικογένεια και έμενε εδώ κι εκεί, ενώ συχνά φιλοξενούταν και από τις αδερφές του.
Οι Βολιώτες τον γνώριζαν, καθώς μετακινούταν με ένα ποδήλατο, ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί και ως βοηθός φροντιστής στο ΕΑΚ.
Τον 59χρονο βρήκε τυχαία φοιτητής προχθές τα ξημερώματα, στο εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια βαγόνι της υπηρεσίας τηλεφώνων του ΟΣΕ, στην πλευρά του Σταθμού, που συνορεύει με την οδό Μελούνας. Εκεί βρίσκονται και κέντρα διασκέδασης. Μάλιστα φέρεται ο 59χρονος να είχε χάσει τη ζωή του εδώ και ημέρες, ίσως και τρεις εβδομάδες, καθώς βρισκόταν σε μερική αποσύνθεση… Ωστόσο κανένας δεν τον είχε αναζητήσει, ενώ και οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ δεν ασχολούνται με το συγκεκριμένο εγκαταλειμμένο βαγόνι εδώ και χρόνια… Μόνον που το εν λόγω βαγόνι αποτελεί εστία μόλυνσης για την ευρύτερη περιοχή, ενώ ακριβώς από δίπλα υπάρχει είσοδος τροχοφόρων για τον Σταθμό.
Αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου που έσπευσαν στο βαγόνι μετά την ενημέρωση από τον φοιτητή, βρήκαν νεκρό τον 59χρονο, η δυσοσμία ήταν έντονη, ενώ τον ταυτοποίησαν αμέσως, καθώς πάνω του βρέθηκε η αστυνομική του ταυτότητα.


Ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, ωστόσο η Αστυνομία ερευνά τον χρόνο, τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου του άνδρα, για τον οποίο δεν δηλώθηκε εξαφάνιση, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία -νεκροτομή.
Ακόμη και χθες, ένα 24ωρο μετά τη μεταφορά του πτώματος, η δυσοσμία ήταν έντονη στο βαγόνι, που είναι σχεδόν διαλυμένο εσωτερικά, ενώ είναι να απορεί κανείς, πώς ο ΟΣΕ το έχει εγκαταλείψει σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης. Αποτελεί εστία μόλυνσης, στο εσωτερικό του είναι κατεστραμμένο με σπασμένα ξύλα, που ίσως τα χρησιμοποιούσαν κατά καιρούς ένοικοί του για να ζεσταθούν, ανάβοντας φωτιές… Λίγα μέτρα πιο πέρα, παράλληλα στον τοίχο περίφραξης με την οδό Φερών, βρίσκονται οι παλιές ατμάμαξες του ΟΣΕ, σκουριασμένες…

e-thessalia.gr