Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Τρένο στο Τρόοδος προανήγγειλε ο Χαμπιαούρης.

Σε έργα που ανήκουν στην Εθνική Στρατηγική για τις ορεινές κοινότητες, οι οποίες θα μπορούσαν να κρατήσουν τους πληθυσμούς στην περιοχή και γενικότερα να αναζωογονήσουν το Τρόοδος, αναφέρθηκε στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης.

Μιλώντας στην εκπομπή ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ με τον Αντρέα Κημήτρη ο Επίτροπος εξήγγειλε βελτίωση του οδικού δικτύου και παράλληλα σύνδεση των κοινοτήτων με λεωφορεία, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι. Για το συγκεκριμένο θέμα σημείωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον Υπουργό Συγκοινωνιών Γιάννη Καρούσο.

Σε αυτό το πλαίσιο αποκάλυψε την πρόθεση της Κυβέρνησης να επαναλειτουργήσει μέρος του παλιού σιδηροδρομικού δικτύου με διαδρομές τρένου. Όπως είπε ο κ. Χαμπιαούρης, το τρένο θα συνδέει τους σταθμούς Γαλάτας, Ευρύχου και Σκουριώτισσας. Μάλιστα σύμφωνα με τον Επίτροπο στις 24 Φεβρουαρίου θα υπογραφεί σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με τον Υπουργό Συγκοινωνιών στην Ευρύχου, ενώ την αναβίωση μέρους του παλιού σιδηροδρόμου της Κύπρου θα αναλάβει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

politis.com.cy