Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Βέλος τα τραίνα.

-ΑΘΗΝΑΙ- Θεσσαλονίκη σιδηροδρομικώς σε 3 ώρες.
-Θα δρομολογηθούν τραίνα μεγάλων ταχυτήτων.

Σιγά τα νέα… Κι όμως πρόκειται για είδηση σπουδαία, αφού πρόκειται για πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που ανέσυρε ο αρχειοφύλαξ Ε. Ρ. από το μακρινό 1971. Ναι πενήντα χρόνια πριν τα ίδια ακριβώς έλεγαν οι αρμόδιοι. Και ο χουντικός υπουργός: Τραίνα μεγάλων ταχυτήτων θα δρομολογηθούν εντός 3- 4 ετών εις την γραμμήν Αθηνών-Θεσσαλονίκης, τα οποία θα καλύπτουν την απόστασιν εντός 2,5 έως 3 ωρών.Τούτο ανεκοίνωσεν εις πρες κόνφερανς σήμερον ο υπουργός Ναυτιλίας-Μεταφορών-Επικοινωνιών κ. Ορ. Γιακας. (Η ανάπτυξη έτρεχε και τότε με χίλια. Γι’ αυτό ίσως και προσπέρασε χωρίς να τη δουν.)

-ΉΔΗ, εδήλωσε ο κ. υπουργός, η όλη μελέτη του θέματος αυτού έχει προχωρήσει αρκετά. Απεφασίσθη ποία θα είναι η νέα χάραξις της γραμμής, ενώ από του προσεχούς έτους θα αρχίσουν κατασκευαζόμενες 25 ανισόπεδες διαβάσεις εις την υπάρχουσαν γραμμήν.

Η όλη μελέτη που εκπονεί ο Ο.Σ.Ε. δια της Γαλλικής Εταιρίας Σοφρεραίλ, δια την γραμμήν Αθηνών-Θεσσαλονίκης πιστεύεται ότι θα έχει ολοκληρωθή εντός του 1972, θα ενταχθεί δε εις το προσεχές πενταετές πρόγραμμα. Παρομοία μελέτη θα εκπονηθή ακολούθως και δια την σιδηροδρομικήν σύνδεσιν Αθηνών-Πατρών. (Κι ακαρτέρει κι ακαρτέρει…)

Ζ.

Ψιθυριστά
eleftheria.gr