Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Ο μεγαλύτερος μικρός σιδηρόδρομος στον κόσμο!

Κατασκευασμένος με κέφι από λάτρεις των τρένων!


Μια ομάδα Βρετανών φανατικών φίλων των τρένων συγκεντρώθηκε, για να σχεδιάσει το μεγαλύτερο ταξίδι που μπορεί να κάνει ένα τηλεχειριζόμενο τρενάκι.
Χάραξαν ένα μονοπάτι 114 χιλιομέτρων στα Χάιλαντς της Σκωτίας, από την πόλη Φορτ Γουίλιαμ, στο Ινβερνές, και το έστρωναν τμηματικά με σιδηροτροχιές, για να περάσει η ατμομηχανή τους.
Η ομάδα των 50 εθελοντών που πήρε μέρος στο εγχείρημα, λειτούργησε σαν να κατασκεύαζε ένα κανονικό σιδηρόδρομο, λαμβάνοντας υπόψη τη μορφολογία του εδάφους, τους λόφους, τα δάση, τις λίμνες και τα ποτάμια, τα οποία έπρεπε να περάσει η ατμομηχανή τους.
Έφτιαξαν γέφυρες, μετέφεραν το τρένο τους με άλλα τηλεχειριζόμενα μικρά πλοία, ενώ κατασκεύασαν ακόμα και σπειροειδείς σιδηροτροχιές, προκειμένου να ξεπεράσουν τις εδαφικές δυσκολίες.
Η ατμομηχανή τους ήταν γύρω στο μισό μέτρο με κινητήρα, και βάρος 3 κιλών. Η κλίμακα κατασκευής της ήταν 46:1 σε σχέση με τα τρένα που έκαναν παλαιότερα ταξίδια στη Σκωτία.
Οι εθελοντές παρακολουθούσαν από κοντά κάθε μέτρο, για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και τα απρόοπτα, όπως η βροχή, ενώ για την ασφαλή κίνηση της ζητήθηκε η εμπειρία 100.000 μοντελιστών, οι οποίοι έχουν σαν χόμπι τις κατασκευές μικρών τρένων.
Το μεγάλο ταξίδι του μικρού τρένου ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου 2017 και ταξιδεύοντας με λιγότερο από 5 χιλιόμετρα την ώρα, η ατμομηχανή έφθασε στο Ινβερνές την 1η Ιουλίου 2017, όπου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 150 άνθρωποι, για να γιορτάσουν την άφιξη του!









Πηγή: Amusign Planet / Επιμέλεια Snoopit24