Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Luxury διαμονή στις σουίτες του Orient Express.

Εάν ονειρεύεσαι να γίνεις για λίγο ήρωας της Αγκάθα Κρίστι, η διαμονή στις σουίτες του ανανεωμένου Orient Express θα κάνουν το όνειρο σου πραγματικότητα!


Είσαι λάτρης των μυθιστορημάτων της Αγκάθα Κρίστι; Φαντάζεσαι τον εαυτό σου να ψάχνεις τον ένοχο ανάμεσα στα βαγόνια του Orient Express; Ή απλά γοητεύεσαι από τη vintage αισθητική και την πολυτέλεια στα ταξίδια σου;
Ό,τι κι αν επέλεξες, η διαμονή στο Venice Simplon – Orient-Express είναι μονόδρομος!


Το Venice Simplon – Orient Express έχει σκοπό να σε μεταφέρει πίσω στο χρόνο και να αναβιώσει την παλιά αίγλη του θρυλικού τρένου. Ο πολυεκατομμυριούχος, James B. Sherwood, ανακαίνισε το 1977 τα παλιά βαγόνια του Venice Simplon –Orient Express ώστε να συνδέσει το Λονδίνο και το Παρίσι με τη Βενετία με τελικό προορισμό το Hôtel Cipriani.
Η αναβίωση του θρυλικού τρένου

Συνεχίζοντας την ίδια παράδοση, προσφέροντας luxury αίσθηση και vintage αισθητική, η εταιρεία Belmond Ltd πήρε στα χέρια της το διάσημο Orient Express και το μετέτρεψε στις πιο πολυτελείς σουίτες στον κόσμο. «Κάθε πτυχή του σχεδιασμού της αμαξοστοιχίας συνδέεται με την ιστορία μας και κάθε λεπτομέρεια έχει αντιμετωπιστεί σαν έργο τέχνης», σημειώνει ο γενικός διευθυντής του τρένου Pascal Deyrolle και συμπληρώνει:
«Από την επεξεργασία του ξύλου και των ψηφιδωτών, μέχρι τα κρυστάλλινα ποτήρια και τα textured υφάσματα, η δεξιοτεχνία είναι έκδηλη σε κάθε γωνία. Μάλιστα, με το μπαίνει κάποιος στις νέες σουίτες αισθάνεται σαν να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και να βιώνει τη δική του εμπειρία στο Venice Simplon-Orient-Express».


Ο Jerome Clochard, ο οποίος αποκατέστησε την Opéra Garnier του Παρισιού, δημιούργησε τα περίπλοκα ψηφιδωτά στα μπάνια των βαγονιών, χρησιμοποιώντας μάρμαρο, όνυχα, βενετσιάνικο γρανίτη και ιταλικό γυαλί. Επίσης, ο Philippe Allemand, τεχνίτης που εργάζεται στο τρένο από το 1997, δημιούργησε ένα ψηφιδωτό, που αποτελείται από εκατοντάδες χιλιάδες ξύλινα κομμάτια που έλκουν την καταγωγή τους από τροπικά μέρη.


Εάν ήδη σου άνοιξε η όρεξη για διαμονή στο θρυλικό τρένο, κάθισε αναπαυτικά και κράτησε σημειώσεις. Η διαμονή στις σουίτες του Orient Express ξεκινούν από 9.20, ευρώ το άτομο….



Αργυρώ Ντόκα
itravelling.gr