Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

«Ζωντανεύει» και πάλι ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Ανδραβίδας!

Στο εγκαταλελειμμένο και ερειπωμένο κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού θα στεγαστεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ανδραβίδας, μετά από πρωτοβουλία και ενέργειες της τέως προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας κας Αγγέλας Τζιούμα.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Ανδραβίδας – Κυλλήνης με την υπ΄αριθμόν 55/25-2-2019 απόφασή της, προχώρησε στη μίσθωση για 15 χρόνια του σιδηροδρομικού σταθμού Ανδραβίδας για χρήση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και με τον όρο να αποκατασταθεί το κτίριο με έξοδα και δαπάνες του δήμου.

Με αίτησή της στο Τοπικό Συμβούλιο Ανδραβίδας η κα Τζιούμα ζήτησε την επανασύσταση της Δημοτικής βιβλιοθήκης και τη στέγαση της στο εν λόγω κτίριο, με στόχο να «ξαναζωντανέψει» ένα ξεχασμένο σημείο της Ανδραβίδας που μέχρι πριν λίγα χρόνια αποτελούσε σημαντικό «πυρήνα» της ζωής της περιοχής.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας μαζί με τον αντιδήμαρχο παιδείας του δήμου κ. Πέτρο Ανυφαντή επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί το κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ανδραβίδας, όπου ενημερώθηκαν από την κα Αγγέλα Τζιούμα για τις εργασίες που πρόκειται να ξεκινήσουν σε λίγο καιρό από εθελοντές της περιοχής!


ilia.news