Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Γιάννης Κεφαλογιάννης:Συνεργασία Ελλάδας-Σερβίας πάνω σε ζητήματα Μεταφορών.


Η περαιτέρω συνεργασία Ελλάδας – Σερβίας στους τομείς των Υποδομών και Μεταφορών αποτέλεσε ένα από κύρια ζητήματα στην ατζέντα στην συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, οι υποδομές αποτελούνβασική προτεραιότητα στη συνεργασία των δύο χωρών, θέτοντας ως βασικό στόχο την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμήςΠειραιάς - Θεσσαλονίκη - Σκόπια - Βελιγράδι - Βουδαπέστη. Ένα έργο, όπως υποστήριξε,«κρίσιμο για το εμπόριο και τις μεταφορές σε ένα μεγάλο περιφερειακό τόξο, αλλά και επικοινωνίας τεσσάρων γειτονικών λαών».

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας ανάμεσα στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τη σέρβική αντιπροσωπεία, όπου διερευνήθηκαν τομείς συνεργασίας σε ζητήματα υποδομών και μεταφορών.

Παράλληλα, συζητήθηκε διεξοδικά το ενδεχόμενο υπογραφής ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες αναφορικά με ζητήματα μεταφορών. Ειδική μνεία έγινε τόσο σε ζητήματα σιδηροδρομικής σύνδεσης, όσο και σε θέματα οδικών συνδέσεων,με την Αθήνα να δεσμεύεται να συνδράμει με παροχή τεχνογνωσίας στο εγχείρημα του Βελιγραδίου για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών και γενικότερα του δικτύου των μεταφορών.

goodnet.gr