Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο ταξίδι: Αναζητώντας με το τρένο το Βόρειο Σέλας.


Το ταξίδι ξεκινά ανήμερα τα Χριστούγεννα (εντάξει, υπάρχουν κι άλλες ημερομηνίες αν το αποφασίσετε), αλλά αν για τα φετινά Χριστούγεννα ονειρεύεστε κάτι διαφορετικό, ίσως προλαβαίνετε ακόμα να κλείσετε θέση στο Aurora Train για το απόλυτο χριστουγεννιάτικο ταξίδι, που θα είναι εμπειρία ζωής για εσάς.

Η σιδηροδρομική εταιρεία της Αλάσκα Alaska Railroad οργανώνει ένα χειμερινό ταξίδι οκτώ ημερών με τρένο, στολισμένο με τα χρώματα και το φως που θα απλώνει στο νυχτερινό ουρανό το Βόρειο Σέλας.

Η διαδρομή

Το ταξίδι ξεκινά από το Άνκορατζ της Αλάσκας, με πρώτο προορισμό τη μικρή πόλη Talkeetna, όπου οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν βόλτες με έλκηθρα που σέρνουν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι. Στη συνέχεια το Aurora Train θα κατευθυνθεί στο Φέρμπανκς, τη μεγαλύτερη πόλη της ενδοχώρας.
Στη διάρκεια της διαδρομής, μεταξύ άλλων, οι ταξιδιώτες θα απολαύσουν τη θέα στο Εθνικό Πάρκο του όρους Ντενάλι και θα κάνουν μια στάση στις ιαματικές πηγές Chena, μια μεγάλη φυσική σάουνα.

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος είναι $1,479 ανά άτομο (χώρια τα εισιτήρια για τη μετάβαση στο σημείο αφετηρίας) και η πρώτη διαδρομή ξεκινά ανήμερα των Χριστουγέννων (συγγνώμη θεία Ελένη, δεν θα τα καταφέρουμε τελικά να είμαστε στο ρεβεγιόν). Τα οκταήμερα ταξίδια θα συνεχιστούν έως και τον Μάρτιο του 2019, για όσους δεν προλάβουν την πρώτη αναχώρηση.

Εναλλακτικά, υπάρχει το πιο «σκληροπυρηνικό» πακέτο διακοπών στον παγωμένο Βορρά Borealis Package, όπου με $1,639 το άτομο μπορεί κάποιος να διανυκτερεύσει σε έναν διάφανο θόλο μέσα στο δάσος, προοπτική που μας συναρπάζει και μας τρομοκρατεί ταυτόχρονα.

Δείτε ένα βίντεο από τα πρώτα λεπτά με την επιβίβαση στο Aurora Train.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=0v34TTcLLWg&feature=emb_title

 Σοφία Κωστάρα
Πηγή: www.newsone.gr