Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Γιγάντιο τρακάρισμα 310 τόνων στη Ρωσία!

Έχουμε δει πολλάκις πως οι Ρώσοι αντιλαμβάνονται πολλά πράγματα διαφορετικά από εμάς, αναφορικά με την οδήγηση και τον τρόπο που κινούνται τα οχήματα. Και όταν λέμε «οχήματα», εννοούμε πως δεν κάνουν διακρίσεις.
Στο Μίσκι, της περιφέρειας Κεμέροβο, ο οδηγός ενός γιγάντιου χωματουργικού 130 τόνων επιχείρησε να περάσει σιδηροδρομική διάβαση χωρίς να κοιτάξει, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με επερχόμενο συρμό βάρους 180 τόνων! Και να φανταστεί κανείς πως το BelAZ-7513 -το φορτηγό που προκάλεσε το «μπαμ»- δεν είναι κανένας «Δαβίδ»: 11,5 μέτρα μήκος, 6,4 πλάτος, ύψος 5,90 μ., 50.300 κ.εκ. χωρητικότητα κινητήρα (16κύλινδρος ντίζελ Cummins KTA 50-C), 1.600 ίπποι απόδοση.


Απέναντί του, όμως, βρέθηκε ένας «αντίπαλος» αντίστοιχου βεληνεκούς. Η μηχανή του συρμού -την οποία «κέντραρε» το BelAZ- ζυγίζει 180 τόνους και η απόδοση ξεπερνά τους 2.000 ίππους. Διαβάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και αντιπαραβάλλοντας με τις φωτογραφίες, θα αναρωτιέστε γιατί δεν έγινε μακελειό.



 Αυτό απετράπη χάρις στην έγκαιρη αναγνώριση του λάθους από πλευράς οδηγού, ο οποίος πρόλαβε να φρενάρει όσο μπορούσε το τερατώδες φορτηγό και να στρίψει το τιμόνι αριστερά, χτυπώντας το τρένο πλαγιομετωπικά και ουσιαστικά «ξόφαλτσα». Ακόμα και αυτό το «τζαρτζάρισμα» βέβαια, οδήγησε στον εκτροχιασμό της μηχανής, ευτυχώς δίχως να ανατραπεί ή να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

autogreeknews.gr