Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας με το Ελληνικό κράτος.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. υπέγραψε σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ελληνικό κράτος για την απ' ευθείας ανάθεση επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών με Υποχρέωση Δημόσιας Υπηρεσίας, διάρκειας 10+5 ετών.
Για λογαριασμό του Ελληνικού κράτους υπέγραψε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, ενώ για τον μέτοχο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Trenitalia, υπέγραψε ο Καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης, CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
Στη φωτογραφία από αριστερά Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, Πρέσβη της Ιταλίας Luigi Marras, Καθηγητή Φίλιππο Τσαλίδη, CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της Ιταλίας κ. Luigi Marras, καθώς και ο εκπρόσωπος του Μετόχου και Προέδρου του ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Maurizio CAPOTORTO, αρμόδιος για τις θυγατρικές του Μετόχου στο εξωτερικό. Παρόντες επίσης, ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Νίκος Σταθόπουλος.

Ο Καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας δήλωσε τα εξής:

"Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές τις χώρας μας αναλαμβάνοντας και την ευθύνη της αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς την ελληνική κοινωνία. Όπως γνωρίζετε έχουμε σε εξέλιξη ένα ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα σε τροχαίο υλικό, νέες τεχνολογίες, καθώς σε ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας, έτσι ώστε σύντομα να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις των επιβατών μας. Το τραίνο πολύ σύντομα θα κερδίσει την θέση που του αξίζει στις επιλογές των ανθρώπων που ταξιδεύουν και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δουλεύουμε καθημερινά για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο"