Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Σε πολιτική απόφαση για το τραίνο της Αργολίδας ελπίζει ο Νίκας.


Μια ακόμα προσωπική επιτυχία, μετά το ΚΕΜΧ, θα επιδιώξει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Την λήψη πολιτικής απόφασης για την επαναλειτουργία του τραίνου από Κόρινθο προς Άργος και Ναύπλιο θα επιδιώξει, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που θα έχει στις 27 Νοεμβρίου με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει πάρει φόρα μετά την προσωπική του επιτυχία για παραχώρηση του ΚΕΜΧ στην Περιφέρεια, και πλέον προτίθεται να διεκδικήσει αυτό που μέχρι σήμερα φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο, δηλαδή την επαναλειτουργία της μετρικής γραμμής που ανακαινίστηκε πριν από περίπου 10 χρόνια, αλλά από τα τέλη του 2010 βρίσκεται ουσιαστικά σε αχρησία. Απ' ότι φαίνεται και ο ίδιος έχει αναθεωρήσει τις εκπεφρασμένες απόψεις του περί κανονικοποίησης, βλέποντας τα αντίστοιχα έργα ανακαίνισης των μετρικών γραμμών σε Αχαϊα και Ηλεία, με αναλογικά μικρότερο κόστος.

Να σημειωθεί πως σε συνάντηση που είχε γίνει στις 26 Ιουνίου 2018, παρουσία τοπικών φορέων, βουλευτών και φίλων του τραίνου, η ιδιωτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον της να κυκλοφορήσει συρμούς σε καθημερινή συχνότητα όταν θα είναι αναταγμένη η σιδηροδρομική γραμμή της Αργολίδας. Το ακριβές κόστος ανάταξης της γραμμής στην κατάσταση που αυτή βρίσκεται σήμερα δεν έχει προσδιοριστεί και ενδεχομένως να χρειαστεί η εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών θα αφορούν το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, ενώ για την Αργολίδα κομβικό θέμα είναι το πάγιο αίτημα της σύνδεσης με την Εθνική Οδό, ένα έργο που θα συμβάλλει σημαντικά στην διευκόλυνση των οδικών μεταφορών και στην τόνωση της τουριστικής κίνησης.

Συσκέψεις με Μητσοτάκη - Βορίδη

Σήμερα Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι ο Π. Νίκας θα μετάσχει στην προγραμματισμένη σύσκεψη των περιφερειαρχών υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη σύσκεψη αυτή θα λάβουν μέρος, επίσης, οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος και παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος, κι ακόμα ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών Πολιτικών Αθανάσιος Κοντογεώργης καθώς και η ειδική γραμματέας Διαρθρωτικών Προγραμμάτων Νίκη Δανδόλου.

Μια ακόμα σημαντική συνάντηση του Παναγιώτη Νίκα, με την ελπίδα καλών ειδήσεων για τον ανάβαλο, θα είναι αυτή που θα γίνει την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, σχετικά με τα σημαντικά αρδευτικά έργα και εν γένει τον πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια.

anagnostis.org