Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Βίντεο με τη στιγμή της μετωπικής σύγκρουσης τρένων στο Μπαγκλαντές, δεκαέξι οι νεκροί.

Τρία βαγόνια εκτροχιάστηκαν, τι εκτιμούν οι αρχές για τα αίτια του δυστυχήματος

Στους 16 ανεβάζει νεότερους απολογισμός τους νεκρούς από τη μετωπική σύγκρουση επιβατικών τρένων στο Μπαγκλαντές, από την οποία τραυματίστηκαν τουλάχιστον εξήντα άνθρωποι.
Συρμός Ιντερσίτι με προορισμό τη Ντάκα συγκρούστηκε με άλλο συρμό καθ’ οδόν προς την Τσιταγκόνγκ στην πόλη Κάσμπα στις 3 τη νύχτα τοπική ώρα, με αποτέλεσμα τρία βαγόνια να εκτροχιαστούν.
«Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Άλλοι 58 τραυματίστηκαν. Διακομίσαμε τους τραυματίες σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής» ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας στην περιοχή όπου έγινε το δυστύχημα.
Στέλεχος των σιδηροδρόμων ανέφερε ότι η σύγκρουση φαίνεται πως οφειλόταν σε πρόβλημα με τη σηματοδότηση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.


بنگلہ دیش ٹرین حادثے کی ویڈیو
At least 15 people were killed and over 50 others injured in a head-on collision between two trains in Brahmanbaria district in east-central Bangladesh on Tuesday

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.
Η πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα Ουαζέντ εξέφρασε σοκ για το δυστύχημα και τη θλίψη της για τα θύματα και προέτρεψε τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και τους πολίτες να τους προσφέρουν υποστήριξη.
Τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα είναι συχνά στο Μπαγκλαντές, με πολλά να γίνονται σε αφύλακτες διαβάσεις και άλλα να αποδίδονται σε προβλήματα στη σηματοδότηση ή στην ανεπαρκή συντήρηση του δικτύου των σιδηροτροχιών.
Σύμφωνα με το Φόρουμ των Ρεπόρτερ της Ναυτιλίας και των Επικοινωνιών, στο Μπαγκλαντές έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 202 σιδηροδρομικά δυστυχήματα από την 1η Ιανουαρίου ως την 30ή Ιουνίου φέτος.

newsbeast.gr