Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Τα καλύτερα τρένα στον κόσμο: Βραβεία επιλογής αναγνωστών 2019.


Για την 32η ετήσια έρευνα των αναγνωστών μας - ναι, περισσότερες από τρεις δεκαετίες -  συμμετείχαν 600.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. 
Επιστρέφοντας σε μια εποχή χαλαρωτικής γοητείας και κομψότητας, αυτές οι 10 πολυτελείς εκδρομές τρένων επιλέχτηκαν από τους αναγνώστες μας ως  καλύτερες στον κόσμο. Η απόλυτη εμπειρία της γραφικής διαδρομής, οι μηχανές αυτές μεταφέρουν σιδηροδρομικούς αναβάτες παντού από τις κορυφές των Άνδεων και των Καναδικών βραχονησίδων σε "Κήπους της Βρετανίας" και τους λειμώνες της Νότιας Αφρικής.

 Εδώ είναι οι διαδρομές και οι βόλτες  που αγαπήσατε περισσότερο αυτό το έτος.

    Τραίνα
    Belmond Andean Explorer, Νότια Αμερική 97,00
    Golden Eagle Danube Express, Ευρώπη 94.58
    Το Γκάν, Αυστραλία 93.09
    Rocky Mountaineer, Βόρεια Αμερική 92,39
    Belmond Hiram Bingham, Νότια Αμερική 91.69
    Belmond Royal Scotsman, Ευρώπη 91,65
    Belmond British Pullman, Europe 91.61
    Rovos Rail, Αφρική 90,79
    Palace on Wheels, Ινδία 90.29
    Βενετία Simplon - Orient-Expres
  1. s, Ευρώπη 90.00


Ευγενική προσφορά Belmond

10. Βενετία Simplon-Orient-Express

Ίσως το πιο διάσημο πολυτελές τρένο στον κόσμο , το Βενετία Simplon-Orient-Express παίρνει τα ντεκόρ από τα στοιχεία του Παρισιού, της Βενετίας και της Κωνσταντινούπολης, και δεν επιβαρύνεται με τις προσφορές του - μέχρι το χαβιάρι κατά την άφιξή σας. Όλες οι σκέψεις απέναντι στους Agatha Christie-esque shenanigans είναι αναπόφευκτες, αλλά συνήθως ξεθωριάζουν όταν είστε στο τραίνο, απολαμβάνοντας την ατελείωτη παροχή σαμπάνιας. Όλη την ώρα, τα γυαλισμένα ξύλα, τα πολυτελή υφάσματα και η γοητεία της δεκαετίας του 1920 θα σας ξεκουράσουν καθώς περνάτε από το Λονδίνο μέσω της ευρωπαϊκής υπαίθρου προς προορισμούς όπως το Παρίσι, η Βενετία και η Βερόνα.
Ευγενικό παλάτι σε τροχούς

9. Παλάτι σε τροχούς

Το πιο γνωστό τρένο της Ινδίας, το Palace on Wheels , προσφέρει μια σειρά από εκδρομές που κυμαίνονται από εκδρομές δύο ημερών μέχρι εβδομάδας. Ξεκινώντας από το Νέο Δελχί μέσω του Land of Kings, τα ταξίδια σας μεταφέρουν στη φημισμένη πόλη Pink City του Jaipur, στο Rajasthan, όπου οι επισκέπτες καλωσορίζονται από τις μαγευτικές τοποθεσίες της UNESCO όπως το Amer Fort, καθώς και από τα παλάτια του 16ου αιώνα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Agra, το σπίτι στο Taj Mahal και την τέλεια στάση για μια περιήγηση σε μερικές από τις πιο εικονικές τοποθεσίες της χώρας. Κατά μήκος του ταξιδιού, μπορείτε να απολαύσετε τοπική κουζίνα σε καλά εξοπλισμένα, πολύχρωμα βαγόνια που είναι διακοσμημένα με ινδικά υφάσματα.

 σιδηροδρομικές περιηγήσεις Rovos

8. Σιδηρόδρομος Rovos

Αυτό το τρένο ταξιδεύει σε όλη την Αφρική εδώ και 30 χρόνια. Οι εμπειρίες ξεκινούν μπροστά από την επιβίβαση - όταν ξεκινάτε από το Κέιπ Τάουν , το Rovos Rail προσφέρει αποκλειστική πρόσβαση σε ένα ιδιωτικό σαλόνι, όπου το καλωσορίζουν σαμπάνια, καναπέδες και μια ζωντανή μπάντα - και διατηρείται ένας αυστηρός κανόνας "no cellphone" καλό καλό. Απολαύστε τις στιγμές που προσφέρονται σε αυτό το ταξίδι περνώντας τα χλοώδη υψίπεδα των Highvelds και την οροσειρά-έκταση του Μεγάλου Karoo.

Ευγενική προσφορά Belmond

7. Belmond British Pullman

Το Belmond British Pullman μεταφέρει τους επιβάτες κατευθείαν στο Κάστρο Highclere , της φήμης του Downton Abbey . Όταν θα αναχωρήσετε από το Λονδίνο, θα ξεκινήσετε ένα ταξίδι μέσα από τη βουκολική βρετανική ύπαιθρο, περιοδεύοντας πόλεις και πόλεις όπως το Cambridge, το York και το Canterbury στην πορεία. Τα αναπαλαιωμένα βαγόνια χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1920 και τη δεκαετία του 1930, οπότε αναμένεται η Art Deco να αγγίζει, να γυαλίζει τους εσωτερικούς χώρους και τα κλασικά προετοιμασμένα γεύματα πολλαπλών πραγμάτων - αυτή είναι η ίδια γραμμή τρένων που εξυπηρετούσε εδώ και χρόνια βρετανικούς αξιωματούχους και κυβερνητικούς αξιωματούχους. 

Ευγενική προσφορά Belmond

6. Belmond Royal Scotsman

Περάστε μέσα από τα μαγευτικά Σκωτσέζικα Υψίπεδα με στυλ πάνω στο Belmond Royal Scotsman . Εδώ, απολαύστε την κομψότητα που ενέπνευσε το Edwardian μετά την αναχώρησή σας από το Εδιμβούργο - κάθε καμπίνα είναι εξοπλισμένη με σκωτσέζικα μαλλιά, τα μεγάλα μεγέθη παράθυρα εικόνων και τραπέζια ντυσίματος που σας προσκαλούν να πάρετε το χρόνο σας και να απολαύσετε τη θέα. Το ίδιο το τρένο φιλοξενεί εξοπλισμένο με το Bamford Haybarn Spa , πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια θεραπείας που επιτρέπουν μια διαφυγή από τη διαφυγή σας. Περιπλανηθείτε στα Highlands ενώ παίρνετε ένα πλήρες μασάζ σώματος, ή ένα scrub με φυσικά βοτανικά.
Richard James Taylor / ευγενική παραχώρηση Belmond

5. Belmond Hiram Bingham

Ονομάστηκε από τον Αμερικανό εξερευνητή που δήθεν "ανακάλυψε" το Machu Picchu το 1911, η γραμμή τρένων Belmond Hiram Bingham είναι τόσο μεγάλη όσο οι ισχυρισμοί του ανθρώπου. Το ταξίδι μετ 'επιστροφής συνδέει την πόλη Poroy (δυτικά του Cuzco) με την πόλη Lost και την ιερή κοιλάδα του Machu Picchu. Το Belmond Hiram Bingham στρέφει τη γοητεία του 20ού αιώνα, από το γυαλιστερό γυαλισμένο ξύλο και τις ορειχάλκινες επιφάνειες μέχρι τα πολυτελή γεύματα και τα καταλύματα, τα οποία προσφέρουν αρκετό χώρο για το τέλειο σκηνικό για θέαση στα βουνά και τα ποτάμια μεγέθυνση πέρα από το παράθυρο.

Cameron Davidson / Ευγενική προσφορά Rocky Mountaineer 

4. Βραχώδης ορειβάτης

Δοκιμάστε το άγριο, υπέροχο εσωτερικό του Καναδά με στιλ. Το Rocky Mountaineer προσφέρει εκπληκτική θέα στη διέλευση από την άγρια ​​φύση - σκέφτεστε τις κορυφές που ξεφλουδίζουν το ουρανό και περνούν άγρια ​​ζώα, όπως τα πρόβατα bighorn και elk-παράλληλα με τις σύγχρονες ανέσεις. Οι μεγάλες, κλειστές από γυαλί καμπίνες προσφέρουν θέα 360 μοιρών στα καταπράσινα, καταπράσινα βράχια, ενώ ο καθορισμένος "οικοδεσπότης" κάθε βαγονιού προσφέρει ανέκδοτα, μαθήματα ιστορίας και ιστορίες για το γύρω τοπίο. Το τρένο προσφέρει τρεις ξεχωριστές διαδρομές μέσω των καναδικών Rockies.
Ευγενική προσφορά Το Ghan

3. Ο Γκάν

Ολοκληρώθηκε το 1929, ο Ghan διέρχεται από την καρδιά της αυστραλιανής ηπείρου από την Αδελαΐδα στα νότια μέχρι τον Δαρβίνο στα βόρεια. Μπορεί να έχει ξεκινήσει την τρέχουσα πορεία της το 2004, αλλά η ιστορία της χρονολογείται στον 19ο αιώνα.  Το τριήμερο ταξίδι βλέπει το τρένο να ξετυλίγεται μέσα από ποικίλα τοπία - τα εκτεταμένα πρώην goldfields της Tarcoola, τις κορυφογραμμές των MacDonnell Ranges και την πόλη Opal Coober Pedy.

Steve Grogan / Πολυτελή τρένα Golden Eagle

2. Χρυσή Αετός Δούναβης Express

Το Golden Eagle Danube Express συνδέει τα ευρωπαϊκά κοσμήματα της Βουδαπέστης και της Πράγας . Αυτό το φιλόξενο ξενοδοχείο σε τροχούς είναι διακοσμημένο σε φαρδιά κρεβάτια, κρεβάτια βασιλικού τύπου, καναπέδες πλήρους μήκους και παράθυρα πανοραμικών εικόνων που ανοίγουν στην ειδυλλιακή θέα.
Τα παραδοσιακά λευκά τραπεζομάντιλα από λινό, κρυστάλλινα είδη υγιεινής και ομοιόμορφο προσωπικό-εξυπηρετούν την Continental κουζίνα, καθώς δοκιμάζεται τα  εξαιρετικά κρασιά και κοκτέιλ.  Το ταξίδι προσφέρει στους ταξιδιώτες μια ευκαιρία για διάλειμμα  με στάσεις σε πόλεις όπως η Μπρατισλάβα, η πρωτεύουσα της Σλοβακίας, όπου μπορείτε να αποβιβαστείτε για να εξερευνήσετε το μεσαιωνικό κάστρο. Περιπλανηθείτε στη Βιέννη ή στην Κρακοβία. να απολαύσετε μια βόλτα με βάρκα στη λίμνη Balaton, ή ακόμα και να πάρετε μια επίδειξη στο παλάτι Lichtenstein. 
Ευγενική προσφορά Belmond

1. Belmond Andean Explorer

Το Belmond Andean Explorer, που διασχίζει τις περουβιανές Άνδεις στα 14.000 πόδια, μεταφέρει τους επιβάτες μεταξύ Arequipa και Cusco σε μονοήμερες και διανυκτερεύουσες διαδρομές. Μεταφέροντας μέχρι 48 επιβάτες, αυτό το cushy choo-choo είναι εξοπλισμένο με κουβέρτες από μαλλί αλπακά και χειροποίητα υφάσματα. Δύο τραπεζάκια και δύο βαγόνια μπαρ εξυπηρετούν τις ιδιοτροπίες κάθε επισκέπτη με τσιμπήματα όπως το tortellini alpaca και (φυσικά) σαμπάνια. Το τρένο κάνει επίσης εκδρομές στη λίμνη Titicaca , όπου οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για τα τοπικά έθιμα, να επισκεφθούν τα ερείπια Incan και να πάρουν αναπνευστικές απόψεις.

cntraveler.com