Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Την Παρασκευή το μνημόσυνο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών στο Δοξαρά.

Όπως έχει καθιερω­θεί εδώ και πέντε χρόνια, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, κάθε 1η Νοεμβρίου στην εορτή των Αγ. Αναρ­γύρων Κοσμά και Δαμιανού, τελείται Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και επι­μνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών φονευθέντων Συναδέλφων, στην εκτέλεση των Σιδηροδρομικών τους καθηκόντων καθώς και όλων των συναδέλφων που έχουν φύγει από την ζωή με οποιαδήποτε αιτία. 

Επελέγη ο χώρος αυτός στα Δοξαρά Λάρισας λόγω της μεγάλης μετωπικής σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών το 1972. Στον χώρο αυτό όπου έγινε η σύγκρουση, περνούσε η σιδηροδρομική γραμμή και σε απόσταση 50 περίπου μέτρων περνάει η καινούργια χάραξη διπλής γραμμής, οι οικογένειες των φονευθέντων και ακρωτηριασμένων θυμάτων συναδέλφων, έχτισαν αυτό το εκκλησάκι με δικές τους δαπάνες εις μνήμην τους. 
Η ΠΟΣΣ έχει βοηθήσει σε ορισμένα αναγκαία έργα και υπάρχουν ακόμα ανάγκες στο εκκλησάκι. Τοποθετήσαμε πριν δυο χρόνια και­νούργια περίφραξη και σιδερένια βάση δυο μέτρων με δεξαμενή για τις ανάγκες του παρεκκλησίου και θα προβούμε και σε άλλες βελτιώσεις ώστε αυτός ο χώρος να αποτελέσει σημείο μνήμης για τους Συναδέλφους μας, για να θυμούνται οι παλαιοί και να γνωρί- ζουν οι νεότεροι Σιδηροδρομικοί. 
Την 1η Νοεμβρίου η ΠΟΣΣ θα μισθώσει πούλμαν από το Σιδηροδροικό Σταθμό Λάρισας για την μεταφορά και επιστροφή μετά την λειτουργία στο ίδιο μέρος, με ώρα αναχώρησης από Σταθμό Λάρι­σας 07:30 π.μ. Για όσους Σιδηροδρομικούς και μέλη των οικογε­νειών τους επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, να επικοινωνήσουν με τον Συνάδελφο κ. Σαξώνη Θανάση στο τηλ. 6974656191 και στην κα Ρούσσου Χρυσάνθη τηλ. 2410 615392.