Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης στο 3ο Φόρουμ του Δρόμου του Μεταξιού στην Τιφλίδα.

Επανεκκίνηση του Μνημονίου Κατανόησης, για την ανάπτυξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκη-Καβάλα- Αλεξανδρούπολη- Μπουργκάς- Βάρνας-Ρούσε.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 3ο Φόρουμ του Δρόμου του Μεταξιού στην Τιφλίδα της Γεωργίας 21-23 Οκτωβρίου 2019.

Το παγκόσμιο αυτό φόρουμ συγκεντρώνει υψηλούς εκπροσώπους κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών και του ιδιωτικού τομέα. Και αποτελεί πλατφόρμα συζητήσεων για την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών, των υποδομών του εμπορίου, των νέων τεχνολογιών και της ενέργειας.

Στόχος είναι η ανάπτυξη, η διευκόλυνση και η ομαλή λειτουργία των διαδρόμων που ενώνουν την Ασία με την Ευρώπη, προκειμένου να επιτευχθεί προς αμοιβαίο όφελος η οικονομική ανάπτυξη, ευημερία και σταθερότητα μεταξύ των δυο ηπείρων μέσω της διασυνδεσιμότητας.

Στο περιθώριο του φόρουμ, ο υφυπουργός πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με την υφυπουργό Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Γεωργίας Μζια Τζιοργκομπιάνι και τον υπουργό Μεταφορών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας, Ρόσεν Ζελιάσκοφ.

Με τη υφυπουργό της Γεωργίας, ο κ. Κεφαλογιάννης συζήτησε την περαιτέρω συνεργασία Ελλάδας και Γεωργίας στον τομέα των μεταφορών και των υποδομών. Και συμφωνήθηκε η επικοινωνία μεταξύ των υπουργείων για τη μεταφορά τεχνογνωσίας, η οποία ενδιαφέρει τη γεωργιανή πλευρά.

Με τον Βούλγαρο υπουργό συμφωνήθηκε η επανεκκίνηση της διαδικασίας εφαρμογής του Μνημονίου Κατανόησης, για την ανάπτυξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκη-Καβάλα- Αλεξανδρούπολη- Μπουργκάς- Βάρνας-Ρούσε.

tourismtoday.gr