Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Πολυχώρος εκδηλώσεων γίνεται ο σιδηροδρομικός σταθμός Πύργου.


Μέσο του έργου, προϋπολογισμού ύψους περίπου 505.000 ευρώ, θα αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις του κτηρίου, ενώ θα κατασκευαστούν και επιπλέον χώροι.

Νέα ζωή αποκτά ο σιδηροδρομικός σταθμός του Πύργου Ηλείας, ο οποίος θα μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας πολιτιστικών, κοινωνικοοικονομικών εκδηλώσεων καθώς και εκδηλώσεων τοπικών παραγωγών.

Μέσο του έργου, προϋπολογισμού ύψους περίπου 505.000 ευρώ, που εντάχθηκε στο ΠΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», θα αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις του κτηρίου (αίθουσα αναμονής, γραφείο κίνησης –έκδοσης εισιτηρίων και χώροι υγιεινής και εστίασης) αλλά θα κατασκευαστούν και επιπλέον χώροι, ενώ θα διαμορφωθούν και χώροι για την προβολή εκθεμάτων και την διοργάνωσης εκδηλώσεων. 
Ξεχωριστή φροντίδα θα δοθεί ώστε όλοι οι χώροι να είναι προσβάσιμοι από ΑμΕΑ, ενώ οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν δεν θα αλλοιώνουν την αρχική αρχιτεκτονική δομή, δεδομένου ότι πρόκειται για διατηρητέο νεοκλασικό κτήριο.

Σημειώνεται ότι δικαιούχος του έργου είναι η ΓΑΙΑΟΣΕ η οποία διαχειρίζεται, αξιοποιεί και αναπτύσσει της σιδηροδρομική ακίνητη περιουσία που περιλαμβάνει και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας. Σύμφωνα με την εταιρεία σκοπός του έργου είναι αφενός η αναβάθμιση της Σιδηροδρομικής Γραμμής « Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία» και αφετέρου η τουριστική αναβάθμιση όλης της περιοχής. 

Μάλιστα παρόμοιες κινήσεις σχεδιάζονται και σε άλλες περιοχές καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι βρεθεί χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια για την επισκευή και ανακαίνιση και άλλων σταθμών κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ των οποίων και κτήρια μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας.

insider.gr